Mercedes kordas Ferrari 15 aasta tagust rekordit

Karl-Joosep Küngas
Copy
Jaapani GP võitis Valtteri Bottas. Mercedes kindlustas meeskondlikus arvestuses meistritiitli.
Jaapani GP võitis Valtteri Bottas. Mercedes kindlustas meeskondlikus arvestuses meistritiitli. Foto: James Moy/James Moy Photography/PA Images

Läinud nädalavahetusel toimunud Jaapani GP oli eriline, sest esimest korda sel hooajal sõideti nii kvalifikatsioon kui ka võidusõit samal päeval. Põhjus selleks oli mõistetav. Jaapanit tabas viimase 60 aasta võimsaim taifuun, millega kaasnesid tugevad vihmahood, mis segasid võistlust.

Kvalifikatsioonis näitasid võimsat minekut Ferrari sõitjad Sebastian Vettel ja Charles Leclerc, kes hõivasid esimesed stardipositsioonid. Nende järel alustasid sõitu Mercedese piloodid Valtteri Bottas ja Lewis Hamilton. Parima stardi sai Bottas, kes kerkis kohe võistluse liidriks ja hoidis esikohast kinni ruudulise lipu langemiseni. Tema taga käis kõva heitlus ülejäänud poodiumikohtadele.

Hilisem võistluskäik tekitas põneva lahingu Vetteli ja Hamiltoni vahel, kus sedapuhku jäi peale Ferrari sõitja. Vettel sai Bottase järel teise koha ja valitsev maailmameister Hamiton pidi leppima kolmanda poodiumiastmega. Kuna avaringil Red Bulli sõitja Max Verstappeniga kokku põrganud Leclerc ei suutnud enamat seitsmendast kohast, kindlustas Mercedes neli etappi enne hooaja lõppu endale meeskondliku meistritiitli, mis on hõbenooltele juba kuues järjestikune.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles