SEIKO CUP hooaja viimane võistlus peetud

purjetamine.postimees.ee
Copy

Kalevi Jahtklubi Avamerepurjetamise karikavõistluse SEIKO CUP 2019 etapid said laupäevase Hooaja lõpuvõistlusega peetud. Kui Hooaja avavõistlus 1. mail tuli katkestada tuule vaibumise tõttu, siis Lõpuvõistlusel oli tuult ülearugi.

Draakon klassis jäi võistlus pidamata ja mõned regatile registreerunud otsustasid viimasel hetkel starti mitte tulla. Stardis puhus tuul 11 meetrit sekundis, puhangutega 15 meetrit sekundis ja laine, mis merele minnes tundus juba küllaltki kõrge, rullis enda sõidu lõpu poole läänetuulele kombekohaselt veelgi kõrgemaks.

Lõpuvõistluse rada algas kõikidele gruppidele ühtemoodi – Katariina kai idapoi tuli jätta vasakule, seejärel pidid LYS II grupp ja Folkboodid allatuules stardiliini märgini seilama. Siis mindi uuele ringile krüssates Katariina kaisse ja sealt finišisse. ORC I, II ja LYS I grupid purjetasid pikemal  rajal. Nemad pidid purjetama kaks ringi Katariina kai ja lisamärgi vahel, mis asus ca 0,3 miili kaugusel stardiliinist Pirita ranna suunas.

Kahetunnise sõidu vältel said võistlejad nii tugevat tuult, eriti tihedat vihmasadu kui ka päikest ja vikerkaart. Vaatamata karmile ilmale ületati hooaja viimane finišiliin lõbusate hüüete ja juubeldustega. Kaldal ootas purjetajaid kuum supp ja autasustamine.        

HOOAJA LÕPUVÕISTLUSE VÕITJAD:

ORC I
I koht KATARIINA II kapten Aivar Tuulberg
II koht POSTIMEES SAILING TEAM kapten Sven Nuutmann
III koht MY CAR kapten Martin Gustav Lepp

ORC II
I koht  JAZZ kapten Viljar Sepp
II koht VESIKAAR kapten Tanel Tamm
III koht ADELE kapten Aleksander Zolotov

LYS I
I koht MERION kapten Marko Pomerants
II koht BERTA kapten Hando Sutter
III koht VESILEENU kapten Imre Marmor

LYS II
I koht EDELWEISS kapten Raido Notton
II koht BELLA kapten Margus Melsas
III koht ESTELLA kapten Alar Laan

FOLKBOOT
I koht  JONNA kapten Mikk Köösel
II koht LIND kapten Tiit Riisalo
III koht MARIELLE kapten Vallo Kalvik

LYS I; II; F tulemused

ORC tulemused

SEIKO CUP 2019 koduleht

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles