Bulgaaria peaminister soovib seoses rassismiskandaaliga riigi jalgpallijuhi tagasiastumist

Postimees Sport
Copy
Bulgaaria - Inglismaa
Bulgaaria - Inglismaa Foto: CARL RECINE / Action Images via Reuters

Eilne EM-valiksarja kohtumine Bulgaarias kohaliku rahvusmeeskonna ja Inglismaa vahel muutus väga ebameeldivaks, kuna sealsed fännid suhtusid brittidesse rassistlikult. 

Inglismaa 6:0 võiduga lõppenud mäng tuli avapoolajal kahel korral peatada, kuna rahvast tulid natside viipeid ja ahvide imitatsioone. Esimene paus tehti kohtumise 28. minutil, kui Inglismaa oli 2:0 juhtimas. Staadioni teadustaja ja Bulgaaria koondise kapten Ivelin Popov andis publikule teada, et kui mõne fänni rassistlik käitumine ei lõpe, katkestatakse mäng. 

Kohtunik peatas uuesti mängu 43. minutil. Pärast nõupidamist Inglismaa koondise peatreeneri Gareth Southgate’iga lasi kohtunik poolajal jätkuda. Teisel poolajal suutsid Bulgaaria koondise fännid end tagasi hoida, kuid head varju see nende jalgpallile ei jätnud. 

Asja võttis käsile Bulgaaria peaminister Bojko Borissov, kes andis üheselt teada, et rassismil pole nende riigis kohta. «Võtan kohe ühendust jalgpalliliidu juhi Borislav Mihailoviga, kes peaks viivitamatult tagasi astuma,» sõnas Borissov. 

Otsuse kiitis heaks ka Inglismaa ründaja Raheem Sterling, kes Twitteris selle kohta säutsu postitas. «Hea töö ja au sulle, härra Borissov.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles