Kas Kaia Kanepi võidumarss jätkub? (2)

Indrek Raudkivi
, reporter
Copy
Kaia Kanepi on Moskva tenniseturniiril saanud neli võitu järjest.
Kaia Kanepi on Moskva tenniseturniiril saanud neli võitu järjest. Foto: AFP7/ZUMAPRESS.com/Scanpix

Kaia Kanepi kohtub Moskva Kremlin Cupi tenniseturniiri teises ringis neljapäeval maailma kaheksanda reketi Kiki Bertensiga. Eesti teine ja maailma 109. reket on heas hoos. Moskvas on Eesti tennisemängija saanud juba neli võitu järjest.

Kaia Kanepi kohtub Moskva Kremlin Cupi tenniseturniiri teises ringis kolmapäeval või neljapäeval maailma kaheksanda reketi Kiki Bertensiga. Eesti teine ja maailma 109. reket on heas hoos. Moskvas on Eesti tennisemängija saanud juba neli võitu järjest.

Kvalifikatsiooniturniiri kolmes matšis ülekaalukaid võite saavutanud Kaia Kanepil on Moskvas teise ringi matšis Bertensi vastu mängus rohkem kui võit, sest eestlanna pürgib järgmise aasta alguses toimuvatel Austraalia lahtistele meistrivõistlustele. Selleks on vaja olla edetabelis vähemalt 104 parema seas.

Kanepi loovutas kvalifikatsiooniturniiri kolmes matšis kokku vaid kuus geimi, tõsi, eelturniiri teises matšis sai ta ukrainlanna Anhelina Kalininalt seisul 4:1 loobumisvõidu.

Teisipäevases Kremlin Cupi esimese vooru mängus ei andnud Kanepi Timea Babosile õrnematki šanssi ning alistas maailma edetabelis 98. positsioonil paikneva ungarlanna 13 minutit üle tunni kestnud matšis 6:1, 6:3.

Kanepi valitses täielikult tagajoonemängu: eestlannal piisas sellest, et palli stabiilselt väljakul hoida ja vältida lihtvigu, sest esimesena eksis tavaliselt Babos. Kanepi lõi Babose vastu viis ässa ning võitis esimeselt servilt tervelt 90 protsenti punktidest. Eestlanna patustas ka kahe topeltveaga, Babos tegi neid viis. Punktidega oli Kanepi ülekaal veenev, 65:39.

Tennisespetsialist Margus Uba hinnangul on Kanepi vaieldamatult väga heas füüsilises vormis.

«Vaadates seda, kuidas ta neljast vastasest järjest lihtsalt üle on jalutanud, siis Kanepi vorm avaldab muljet,» ütles ta.

Järgmise ringi kohtumise kohta märkis Uba, et nii Kanepi kui ka hollandlanna Bertensi jaoks on mängu võit ülioluline.

«Kaia Kanepile on mäng tähtis, silmas pidades järgmise aasta esimest slämmiturniiri Austraalias, eestlanna peab olema maailma edetabelis vähemalt 104 parema seas, et tagada koht põhiturniiril. Bertens läks Moskvasse ainsa eesmärgiga teenida punkte, et kindlustada koht WTA Finalsi turniirile,» rääkis Uba.

Sada kohta maailma edetabelis Kanepist eespool olev Bertens on vähemalt paberil muidugi favoriit, kuid kindlasti tekivad Kaialgi omad võimalused. Margus Uba, tenniseekspert

WTA Finals algab 28. oktoobril Shenzenis, Hiinas. 14 miljoni dollarilise auhinnafondiga aastalõputurniirile on kvalifitseerunud seitse naistennisisti, kaheksas positsioon on lahtine ning sellele kohale käib veel kõva võitlus ameeriklanna Serena Williamsi, šveitslanna Belinda Bencici ja Bertensi vahel.

«Bertens on jooksvas edetabelis üheksas, Williamsist tagapool, ning kuklasse hingab šveitslanna Bencic, kes samuti Moskvas mängib ning tahab võimalikult kaugele jõuda,» sõnas Uba.

Moskva turniiritabelis kolmandana asetatud Bencic oli avaringis vaba nagu ka teise asetusega Bertens.

Uba hindas 34- aastase eestlanna ja 27-aastase hollandlanna vahelist matši kui võrdsete võimalustega printsipiaalset lahingut.

«Sada kohta maailma edetabelis Kanepist eespool olev Bertens on vähemalt paberil muidugi favoriit, kuid kindlasti tekivad Kaialgi omad võimalused. Usun, et eestlanna midagi niisama hollandlannale ei kingi, tulemas on võrdsete heitlus,» arvas Uba.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles