Eesti korraldab nädalavahetusel MK-etapi, millest Kreeka loobus

Siim Kaasik
, siim.kaasik@postimees.ee
Copy
Rütmika Elite Team
Rütmika Elite Team Foto: Indrek Kask

Eeloleval nädalavahetusel toimub Tallinnas rühmvõimlemise III MK-etapp, kus meistriklassis püüab kõrget kohta Eesti tipprühm Rütmika Elite Team.

Kalendri järgi pidanuksid rühmvõimlejad kogunema neil päevil Kreekas, kuid juba kevadel selgus, et seekord ei ole kreeklased valmis nii kõrgetasemelist võistlust läbi viima. «Kuna Eesti ja Soome on sellel alal tipptasemel nii korraldajatena kui ka sportlikus mõttes, pöörduti meie poole,» rääkis MK-etapi läbiviija Lea Kriibi. «Et aga põhjanaabritel on juba kevadel järgmise hooaja MK-etapp kirjas, saime korraldusõiguse endale,» lisas ta.

Eestit esindab kodusel võistlusel kevadistel MK-etappidel viienda ja kuuenda koha saanud Rütmika Elite Team. Juunioridest püüavad kõrgeid kohti VK Janika Grisete ja Piruett Junior Team.

Rütmika Elite Team'i treeneri Maarja Jaanovitsi sõnul on naiskond valmis võistlema kõrge koha eest, kuigi eelmise nädala lõpus vigastas end üks põhikoosseisu võimleja, kes ei saa MK-etapil kaasa teha. «Oleme kava üle vaadanud ja muudatused sisse viinud. Võistkond on harjunud end keerulistes olukordades kokku võtma ja usun, et teeme ainsa Eesti meistriklassi rühmana tugevad esitused,» sõnas Jaanovits, kes sarnaselt korraldajatele ootab Kalevi spordihalli rohkesti publikut.

Kulminatsioon saabub küll pühapäeval, kuid tegelikult saab suur võimlemispidu alguse juba täna. «Neljapäeval algab Tallinn Trophy, kus on kohal 62 võistkonda 18 riigist, võimlejad vanuses 7–14 aastat näitavad väga professionaalseid etteasteid,» lausus Kriibi. Lisaks pakub põnevust seegi, et esimest korda võisteldakse paralleelselt ka rühmvõimlemise lühikavas, mille pikkus on 1.30–1.45.

Otseülekannet on võimalik vaadata siit. 

MK-etapi ajakava:

Laupäev

  • Kell 12.15 – juunioride eelvõistlus
  • Kell 17.00 – meistriklassi eelvõistlus

Pühapäev

  • Kell 11.00 – juunioride finaal
  • Kell 13.00 – meistriklassi finaal
Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles