Kataloonia ralli direktor: me ei mõtle mingil juhul võistluse ärajätmisele

Postimees Sport
Copy
Ott Tänak eelmise aasta Kataloonia rallil
Ott Tänak eelmise aasta Kataloonia rallil Foto: PAU BARRENA/AFP

WRC sarja järgmine etapp toimub kava järgi Kataloonias. Seoses piirkonnas toimuvate rahutustega sattus ralli läbiviimine vahepeal ka ohtu. Täna kinnitasid rallikorraldajad, et võistlus on siiski igal juhul toimumas. 

Ralli spordidirektori Aman Barfulli sõnul pingeline olukord Kataloonias ralli toimumist ei mõjuta.

«Me ei kavatse mingil juhul ralli tühistamist isegi kaaluda. Oleme igapäevaselt kontaktis FIA (rahvusvaheline autospordiliit) ja promootoriga ning tänane sõnum on see, et olukord on täiesti rahulik. Situatsioon Kataloonias oli kaks aastat tagasi hullem ja me viisime läbi võistluse edukalt läbi hoolimata üldisest streigist ja paljudest logistikaprobleemidest.

Kataloonia ralli eel on räägitud ka Barcelona ja Madridi Reali vahelise jalgpallimatši korraldamisest teises kohas. Barfulli hinnangul on jalgpalli ja ralli puhul situatsioonid erinevad.

«Meie olukord on teistsugune, sest meie võistlus ei toimu  Barcelona linnas. Kui meil oleks planeeritud Barcelona linnakatse, võiks meil probleeme tekkida. Aga sel aastal meil seda kavas pole ja seepärast pole me ka mures.  Võib juhtuda, et peame küll mõned kiiruskatsed ära jätma, aga see pole põhjus ralli tühistamiseks. Tiimide asjad on juba Aventura sadamas ja me oleme valmis ralliks,» ütles Barfull lõpetuseks.

2019. aasta Kataloonia ralli on kavas 24.-27. oktoobril.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles