21 kuud koondisest eemal olnud Mait Patrail: ootan naasmist huviga

Postimees Sport
Copy
Viimati kandis Mait Patrail Eesti koondise särki 2018. aasta jaanuaris Winterthuris peetud MM-valikmängus Šveitsi vastu.
Viimati kandis Mait Patrail Eesti koondise särki 2018. aasta jaanuaris Winterthuris peetud MM-valikmängus Šveitsi vastu. Foto: Helin Potter

Esmaspäeval kogunevasse Eesti käsipallimeeskonda naaseb pärast 21-kuulist pausi kaheksal korral Eesti parimaks käsipalluriks valitud Mait Patrail. 2021. aasta MM-valiksarjas ootavad Eestist kohtumised Belgia ja Türgiga.

Patraili sõnul jälgis ta koondise tegemisi pingsalt ka ise eemal olles.

«Nii pikalt ma vist polegi koondisest eemal olnud. Kahju, et põlvevigastus mul eelmist tsüklit kaasa teha ei lubanud. Nägin siiski paljud Eesti mängud video vahendusel ära - nii Läti, Hollandi kui Sloveenia vastu. Meil oli igas kohtumises häid perioode, aga ka halbu. Suures osas võis rahule jääda väravavahtide ja kaitsetööga», analüüsis põlvakas.

Kui 31-aastane Patrail viimati koondises mängis, oli koondise eesotsas peatreener Rein Suvi. Vahepeal on Eesti käsipallureid juhendama asunud rootslane Thomas Sivertsson, kellega Patrail veel kokku pole puutunud.

«Ootan huviga uue peatreeneri käe all mängimist, sest mina pole Thomas Sivertssoni koondises veel olnudki. Suhelnud oleme temaga siiski pidevalt ja viimastel kuudelgi toimus mitu pikka telefonivestlust. Mulle tundub uue treeneri käekiri huvitav ja ootan põnevusega, millist rolli saan etendada.»

Patraili sõnul on koodises palju uusi mehi, keda ta isiklikult ei tunnegi.

«Erilist ärevust veel sees pole, koondisenädalad on ikkagi normaalne osa käsipallurielust. Lisaks olen koondises juba üks kogenumaid, vist vaid kapten Martin Johannson on minust eakam. Vanast põhikaadrist on Eston Varusk, Kristjan Muuga ja Janar Mägi kõik eemal ning mõningaid mängijaid tean ainult nimepidi.»

Põlvaka sõnul on koondise eesmärk alagrupist edasipääs.

«Türgi ja Belgia on kindlasti parajad pähklid meie jaoks, isegi kui neil suuri staare pole. Belgia mängis mõned aastad tagasi Prantsusmaaga kui võrdne võrdsega ja Türgiga madistasime alles hiljuti ise. Samas saab siit alagrupist ainsaks eesmärgiks olla edasipääs ja loomulikult lähme seda püüdma.»

Eestlane on klubihooaega alustanud väga edukalt. Koondise eeldatava liidri koduklubi Hannover on koguni Saksmaa kõrgliiga liider.

«Meil on Hannoveriga olnud suurepärane hooaja algus, kodus oleme kaotuseta, ka tippmeeskondade vastu. Põlv on mul korras ja ühe mängu jätsin väikse seljahädaga vahele, aga see oli tark otsus. Eks mind osatakse siin hoida ka ja viimastes kohtumistes olen platsil viibinud 25 minuti ringis,» kirjeldas Patrail.

Türgis toimuval 2021. aasta maailmameistrivõistluste valiksarja alagrupiturniiril on Eesti koondise vastasteks korraldajamaa ja Belgia. MM-valiksarja järgmisse faasi edeneb ainult alagrupi parim. Eskisehiris toimuval turniiril kohtub Eesti reedel, 25. oktoobril Türgiga ning päev hiljem Belgiaga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles