Kalju lükkas Flora tiitlipeo edasi

Siim Kaasik
, siim.kaasik@postimees.ee
Copy
Nõmme Kalju mängijad tänasid 800-pealist publikut rõõmuhõisetega. FOTO: Eero Vabamaegi/postimees
Nõmme Kalju mängijad tänasid 800-pealist publikut rõõmuhõisetega. FOTO: Eero Vabamaegi/postimees Foto: Eero Vabamaegi/Postimees

FC Flora tiitlipidu lükkus esialgu vähemalt nädala võrra edasi, sest Raudtee derbis tuli võõrsil vastu võtta 1:2 kaotus Nõmme Kaljult. Flora mängijad jooksid väljakule teadmises, et kui Kaljut suudetakse Hiiu staadionil võita, kindlustatakse kolm vooru enne hooaja lõppu tiitlivõit.

Flora ajas aga ise enda elu raskeks, sest juba 13. minutil teenis endine nõmmekas Henrik Pürg punase kaardi, kui tõmbas viimase mehena maha värava poole sööstnud Aleksandr Volkovi.

Flora peatreener Jürgen Henn reageeris arvulisse vähemusse jäämisele sellega, et saatis keskväljal tegutsenud Vladislav Kreida keskkaitsesse. EM-valikmängus Valgevenega Eesti koondise eest korraliku mängu teinud 20-aastane floralane vajas kümmet minutit, et end uude rolli sisse elada ning sai suures plaanis tööga hakkama. Väike kogemus keskkaitsjana oli Kreidal olemas, sest kolme aasta eest Flora esindusmeeskonnaga liitudes pidi ta treeningutel just seal mängima.

Esimese puute Sorga

Kuigi Kaljul olid paremad võimalused, lõi kohtumise avavärava Flora, kui vahetusest sekkunud Erik Sorga 68. minutil oma esimese pallipuute tegi. Kusjuures, ka aprillis toimunud Kalju-Flora mängus sai Sorga jala valgeks oma esimese pallipuutega.

Henn selgitas hiljem, et eelistas mängu iseloomu tõttu algkoosseisus Rauno Allikut. Tema plaan oli, et Sorga sekkub mängu hilisemas faasis ja tekitab värske mehena Kalju keskkaitsjatele peavalu. See plaan

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles