Eesti kurlingumeeskond näitas klassi

Postimees Sport
Copy
Võidukas kurlingumeeskond
Võidukas kurlingumeeskond Foto: Eesti Curlingu Liit

Eesti kurlingumeeskond CC Tallinn kapten Harri Lille juhtimisel võitis teist aastat järjest Tallinnas toimunud rahvusvahelise kurlinguvõistluse Tallinn Cup. Teiseks tuli Eesti meeskond Team Veltsman (kapten Eduard Veltsman) ning kolmas koht läks Leetu.

Eesti jaoks on tegemist kogu võistluse ajaloo jooksul kolmanda võiduga. Võidumeeskonna kapten Harri Lill ütles, et meeskonna eesmärgiks oli kaitsta eelmise aasta tiitlit ning see sai edukalt täidetud. «Võidu üle on meil väga hea meel - võidud annavad enesekindlust juurde ning meie jaoks on väga oluline, et saame oma mängu ja meeskonnatööd treenida reaalse võistluse käigus. See annab hoopis teise tunnetuse ja arusaama oma tugevatest ja parandamist vajavatest külgedest,» kommenteeris Lill.

Novembris ootavad Eesti kurlingumeeskonda ees Euroopa meistrivõistlused, kus Harri Lille juhtimisel hakkab meeskond võistlema B-grupis. «Oleme täna päris heas vormis ning võtame ettevalmistusi väga tõsiselt. Tiimina on meie eesmärgid kõrged ja aastast aastasse oleme üritanud leida viise, mida teha paremini, et jõuda seatud eesmärkideni,» lisas Lill.

Tallinn Cup on Eesti legendaarseim kurlinguturniir. Eesti pikima ajalooga rahvusvaheline kurlinguvõistlus toimus tänavu 15. korda ning tõi võistlema 18 võistkonda seitsmest erinevast riigist.

Aastate jooksul on Tallinn Cupil osalenud 394 võistkonda 26-st erinevast riigist, seejuures on välisvõistkondade osakaal on olnud väga kõrge, püsides 80 protsendi juures. Kõige rohkem võistkondi on aastate jooksul tulnud Soomest ning Soome võistkonnad on ühtlasi saavutanud ka enim võite - kokku viiel korral.

Kurling on rahvusvaheliselt üks kõige kiiremini kasvavaid talispordialasid. Tegemist on olümpiaalaga, mida saavad harrastada väga erineva vanuse ja füüsilise ettevalmistusega inimesed. Mängu saavad harrastada ka liikumispuudega inimesed. Kurlingut on võimalik harrastada nii perekeskselt, kui ka kolleegidega. Eestis saab kurlingut mängida regiooni parimaid tingimusi pakkuvas Tondiraba jäähallis ning kurlingu hooaeg kestab Eestis mai lõpuni.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles