Venemaa antidopingu juht: ma ei usu, et meid Tokyo olümpiale lubatakse

Siim Kaasik
, siim.kaasik@postimees.ee
Copy
Foto: Vladimir Smirnov/Vladimir Smirnov/TASS

Venemaa antidopinguagentuur (RUSADA) on valmis, et ka järgmistel olümpiamängudel Tokyos ei saa Venemaa sportlased riigi lipu all võistelda.

Maailma antidopinguagentuur (WADA) ütles eelmisel kuul, et Venemaa võib kõikides suurtes spordialades saada võistluskeelu.

Nimelt pidi RUSADA liikmelisuse taastamiseks esitama WADAle hulganisti skandaalsest Moskva laborist pärit andmeid, tõestamaks, et need on ülemaailmsete antidopingu reeglitega vastavuses. WADA sai küll andmed hilinemisega kätte, kuid kahtlustab, et nendega on manipuleeritud.

Täna kohtub WADA ekspertide töögrupiga, kes annab hinnangu Venemaalt pärit andmetele ning samuti Venemaa selgitustele, miks andmetes ebakõlad tekkisid.

RUSADA direktori Juri Ganuse hinnangul määratakse Venemaale ilmselt Tokyo olümpiamängudeks võistluskeeld. «Ei saa välistada, et sama tehakse ka 2022. aasta taliolümpiaga,» spekuleeris ta.

«Venemaa ei saa vanade meetoditega jätkata. Peame saama lahti mõttest, et läänemaailm survestab meid. Venemaa peab oma kodus korra majja lööma,» jätkas Ganus.

Mis puudutab WADAle saadetud andmeid ja nendes esinenud ebakõlasid, siis Ganus pühib siinkohal käed puhtaks. Tema sõnul puudus RUSADAl sellele andmebaasile ligipääs.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles