Töö kannab vilja: Paavo Nelke koduklubi seljatas Portugali hiiu

Margus Martin
, reporter
Copy
Paavo Nelke (keskel) nõuandeid kuulavad Soome käsipalli kauaaegse valitseja Riihimäe Cocksi põhimeeskonna väravavahid Vitalii Shitsko (vasakul) ja Leevi Koistinen.
Paavo Nelke (keskel) nõuandeid kuulavad Soome käsipalli kauaaegse valitseja Riihimäe Cocksi põhimeeskonna väravavahid Vitalii Shitsko (vasakul) ja Leevi Koistinen. Foto: Sanna Myllärinen

Euroopa käsipalli tippsarja EHF-i Meistrite liiga alagrupiturniiri viies voor pakkus suuremat sorti üllatuse, kui Soome meister Riihimäe Cocks alistas favoriidi rollis Lissaboni Sportingu.

Paraja portsu võidust võib kanda põhjanaabrite tituleerituimas käsipallimeeskonnas aastaid mänginud ja nüüd treeneriametit pidava Paavo Nelke arvele. Seda põhjusel, et ta juhendab klubis väravavahte, kellest sõltub käsipallis palju.

Nii oli see ka viimati, kui Riihimäe Cocksi venelasest põhiväravavaht, 32-aastane Vitalii Shitsko tegi ühe olulise tõrje teise järel ning võttis lõpuks ära ligemale pooled värava suunas teele saadetud pallidest. Cocks kallutas punkt-punkti heitluses kulgenud matši enda kasuks 25:23. Avapoolaja järel oli nende edu minimaalne 12:11.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles