Kert Toobal: esimesest võidust järeldusi teha ei tohi

Lenel Karu
, reporter
Copy

Eile mängiti Tartu ülikooli spordihoones Aadu Luukase karikavõistluste veerandfinaalseeria avakohtumine, kus Bigbank Tartu alistas Pärnu Võrkpalliklubi kindlalt 3:0 (25:19, 25:21, 25:13). Tegemist oli ühe põnevaima vastasseisuga ning kahe mängu tulemusel pääseb poolfinaali ainult üks kahest meeskonnast.

Bigbank Tartu koosseisus astus eile esmakordselt platsile austraallane Curtis Stockton, kes tõi mängu resultatiivseima tulemuse, 17 punkti. Kapten Kert Toobal ütles, et kuigi kohtumise alguses tegi Stockton rünnakul vigu, olid numbrid lõppkokkuvõttes head. «Ta patustas rünnaku alguses vigadega, aga eks see on ikka nii, et uue mängijana on soov kiiresti ennast tõestada. Lõpuks oli ta ikkagi resultatiivseim mängija ning see ongi tema roll. Kindlasti annab ta meile juurde palju agressiivsust,» rääkis Toobal. Märt Tammearu, kes tõi Stocktoni järel Tartule enim punkte (14), kinnitas, et austraallase saabumine võimaldab tal oma vanal positsioonil jätkata. «Curtis annab võistkonnale ühe käigu juurde ning võimaldab mul oma põhipositsioonile nurgaründajana keskenduda. Ta on igati korralik ja vajalik mängumees,» lausus Tammearu.

Vara järeldusteks

Kert Toobali hinnangul oli esimene võit küll oluline, kuid tuleb meeles pidada, et vastastel oli sel korral koosseis nõrgem. Pärnakad pidid Tartu vastu mängima ilma Brasiilia temporündaja Eder Levi Kockita ja noore nurgaründaja Tony Tammiksaareta, kes taastuvad vigastusest. «Oli teada, et Pärnu ei ole sel korral kõige teravam, sest mehi on puudu. Kolme nädala pärast on neil rohkem abiväge ja uus võimalus ennast näidata. Seega pole uue mängu eel mingit vahet, et 3:0 võitsime ning mingeid järeldusi teha ei tohi,» ütles Toobal. 

Kolme nädala pärast on neil rohkem abiväge ja uus võimalus ennast näidata.

Esimeses kahes geimis püsis seis üsna tasavägine, kohati olid meeskonnad viigis ning üksteisest vaid paari punkti kaugusel. Tartlased näitasid jõulist lähenemist geimide lõpuminutitel, alles kolmandas geimis haarati tugev minek algusest peale, mis hoidis 7-8 punktiga vahemaad lõpuni. Toobal ütles, et Tartul ongi geimide alguses rünnakul rohkem probleeme ning teises pooles läheb mängupilt paremaks. Seda tuleb parandada. «Seni, kuni ise tegime lolluseid, oli seis tasavägine. Viimastes mängudes on näha olnud, et alguses teeme palju viga ja hiljem on mängupilt parem,» kinnitas Toobal. Tammearu nõustus, et tegemist ei olnud lihtsa mänguga. «Pidime oleme kannatlikud, et oma asjad õigel ajal ära teha. Pärnu seisu muutis keerulisemaks ka see, et diagonaalründaja pidi mängima nurgaründaja positsioonil. Teine mäng nendega saab olema tunduvalt raskem, peame hoidma vastuvõtu korras ja rünnakul külma pea säilitama. Neil on selg vastu seina, meie peame hästi tegutsema ja mängu nautima,» rääkis Tammearu.

Seeria teine kohtumine toimubTartu ja Pärnu vahel 19. novembril, kui ühtlasi selgub edasipääseja poolfinaali. Aadu Luukase karikavõistluste finaal toimub nii naistele kui ka meestele 29. detsembril Saku Suurhallis. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles