Legend püüab eelmise aasta vägitegu korrata

Karl-Joosep Küngas, Salou
Copy
Sebastien Loeb Hyundai hooldusalas.
Sebastien Loeb Hyundai hooldusalas. Foto: MARTIN BERNETTI/AFP

Eelmisel aastal jahmatas kogu rallimaailma legendaarne Sébastien Loeb, kui võitis oma ühe lemmikrallide hulka kuuluva Kataloonia MM-etapi. Prantslane on oma karjääri jooksul võitnud seal koguni üheksal korral. Vaid kolmel rallil osalenud Loeb näitas juba 2018. aasta Mehhiko rallil, et kiirus pole eemaloleku ajal kadunud, kui võitis kolm kiiruskatset ja juhtis rallit.

Siiski pidi ta tol korral leppima kokkuvõttes viienda kohaga. Kataloonias oli seis hoopis teine. Pärast Ott Tänaku Toyota Yarise rehvipurunemist tundis prantslane üha enam, et on võimeline heitlema võidu eest, ning viimasel päeval võttiski ta liidriohjad ja sai karjääri 79 rallivõidu.

«Ma ei uskunud, et MM-sarja naastes suudan üldse veel kunagi võita. Tundsin, et poodiumikoht mõnelt rallilt on võimalik, kuid ka selleks peaksid mitmed asjad minu kasuks langema. Nii ka läks, sest Tänak oli kindlasti nädalavahetuse kiireim piloot, kuid tema rehvipurunemine andis meile võimaluse, mille me õige rehvivalikuga ära kasutasime. Igal juhul taas üle kuue aasta võita oli imeline tunne,» rääkis mulluse Kataloonia ralli järel Loeb.

Kas ajalugu kordub?

Kas võime üheksakordse maailmameistri esituses näha ka 80. etapivõitu, mis tundub täiesti uskumatu arv, selgub juba pühapäeva pärastlõunaks. 79 võiduga hoiab ta selles arvestuses

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles