Phoenix Suns sai pärast avavõitu korraliku šoki

Toimetas Indrek Raudkivi
Copy
Phoenix Sunsi keskmängijal Deandre Aytonil (22) seisab keelatud ainete tarvitamise tõttu eest ligi kahekuuline palgata puhkus.
Phoenix Sunsi keskmängijal Deandre Aytonil (22) seisab keelatud ainete tarvitamise tõttu eest ligi kahekuuline palgata puhkus. Foto: Matt York/AP/Scanpix

NBA korvpalliklubi Phoenix Sunsi, kes alistas kolmapäeval hooaja avamängus Sacramento Kingsi 124:95, plaanid said pärast mängu võimsa tagasilöögi, kui nende liider, keskmängija DeAndre Ayton põrus keelatud ainete kasutamisega ning on sunnitud pidama pika mängupausi.

Ayton oli Sacramento vastu Sunsi parim mees, kui tõi 18 punkti, võttis 11 lauda ja pani vastastele neli kulpi. 

Eriti uhke oli 216 sentimeetri pikkune Ayton blokeeritud visete üle. Kuid ilus algus sai halve pöörde. Pärast mängu jäi Ayton vahele keelatud aine diureetikumi kasutamisega ning peab vahele jätma järgmised 25 põhihooaja mängu. Suns oli meeskonna alanud hooajaks ülesehitanud Aytoni ja tagamängija Devin Bookeri peale, nüüd tuleb peatreener Monty Williamsil kõik ümber mängida.

21-aastane bahamalane vabandas Sunsi meeskonna, fännide ja oma perekonna ees.

«Mul on äärmiselt kahju, et see nii juhtus. See polnud kavatsuslik, ilmselt sattus aine minu kehasse teadmatusest,» ütles Ayton.

Ayton võib NBA mängus taas platsile saada 17. detsembril LA Clippersi vastu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles