PM Kataloonias. Sordo: Tänaku edestamine saab äärmiselt keeruline olema

Karl-Joosep Küngas, Salou
Copy
Dani Sordo.
Dani Sordo. Foto: EIBNER/Alexander Neis/imago images / Eibner

Pärast laupäevast võistluspäeva hoiab Kataloonia rallil teist positsiooni Hyundai piloot Dani Sordo, kes kaotab meeskonnakaaslasele Thierry Neuville'le 21,5 sekundit. Edu see-eest kolmandal kohal oleva Ott Tänaku ees on vaid 3,1 sekundit. 

Tänase päeva alguses oli Sordo meeskonnakaaslaste Sebastien Loebi ja Thierry Nuville järel kolmandal positsioonil, kuid head kiirust hoides tõusis Hispaania ralliäss kiiresti teiseks, kus lõpetas ka võistluspäeva. «Homme on põhieesmärk jätkata samas vaimus. Endast tuleb kõik anda ja pärast on näha, mis tulemuse see toob,» arvas hispaanlane. 

Olgukord Sordo taga on äärmiselt tihe. Kui Tänak kaotab talle 3,1 sekundiga, siis eestlasest 0,6 sekundi kaugusele jääb 9-kordne maailmameister Loeb. Siiski näitas Tänak alates pärastlõunast, et kiireim sõitja Kataloonias on hetkel just tema. «Ma proovin uskuda, et suudan Tänakut oma selja taga hoida, kuid see on äärmiselt keeruline, sest ta on vägagi kiire,» ütles Sordo.

Kuna sõitjate arvestuses on seis Tänaku konkurentidel virtuaalselt vägagi keeruline, siis peavad Hyundai sõitjad ka suuresti meeskondlikule arvestusele mõtlema. Seal hoitakse hetkel kaheksa punktilist edu Toyota ees ja hetkeseisuga ollakse vahet ka suurendamas. «Andrea (Adamo toim.) luges sõnad peale, et pean ka meeskondlike punktide eest hoolitsema ja asjatuid riske ei tohi homme võtta,» lõpetas Hyundai sõidumees.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles