Meistertreener, Eesti jalgpalli fänn

Andres Vaher
, reporter
Copy
Kahe aastaga Eesti meistriks – lihtne ju! Kui lisada edukas eurohooaeg võib Jürgen Henn anna 2020 kordaläinuks lugeda.
FOTO: Tairo Lutter
Kahe aastaga Eesti meistriks – lihtne ju! Kui lisada edukas eurohooaeg võib Jürgen Henn anna 2020 kordaläinuks lugeda. FOTO: Tairo Lutter Foto: Tairo Lutter

Jõudnud end mõni minut Eesti meistrina tunda, lausus FC Flora jalgpallimeeskonna peatreener Jürgen Henn esimese asjana ETV otse-eetris, et ammutas vahetult enne otsustavat heitlust Paidega indu Ott Tänaku MM-tiitlivõidule kaasa elamisest. Juhuslikult on nii Tänak kui ka Henn 32-aastased. Üks jõudis tänavu esimest korda absoluutsesse, teine koduväljakute tippu.

Päev pärast tiitlivõitu oli seega igati paslik alustada juttu ​Tänakust ja lõpetada Hennu unistusega piiri taha murdmisest.

Kuna tõid ise Tänaku mängu, siis kiusan hakatuseks natuke: päris nii kõvad mehed kui tema te siiski ei ole, esimese katsega tiitlit kindlustada ei suutnud.

Ei saa kuidagi vastu vaielda – jääme igas mõttes ilmselgelt Oti varju. Õnneks, ma arvan. Hakkasin ka ise sel aastal ralli vastu päris elavat huvi tundma. Vahetult enne soojendust vaatasin viimast katset ja enne riietusruumi minekut tema tähistamist. Sain sealt kaasa väga mõnusa emotsiooni.

Ehk et oled liitunud nende loendamatute tuhandetega, kes rallinädalavahetustel iga vaba hetke katseaegu uuendades veedavad?

Mitte just päris iga vaba hetke. Üritan jääda mõistlikkuse piiresse. Ütleme siis niipidi: mõistlikkuse piir jooksebki sealt, et päris iga vaba hetke ma rallilainel ei veeda. Mängud on ju siiski ka nädalavahetustel. (Muigab.) Aga jah, õhtuti vaatan kõik kokkuvõtted ära ja olen olulisega kindlasti kursis.

Täna olid juba varakult tööl. Õigemini koolipingis, Pro-kursusel. Kas sellest saab järeldada, et pidu ei olnud päris esimese tiitli vääriline?

Jah, võib vist nii ütelda küll. Kuna kolmapäeval on juba uus mäng (Flora sõidab karikaheitluseks Paidesse – toim), jäime pigem rahulikeks.

Sind kirjeldatakse kui pööraselt kirglikku töönarkomaani. Ega sa karda, et lõõgastumata see säde kustub ja põled läbi?

Arvasin tegelikult ka ise, et sel õhtul läheb suuremaks tähistamiseks. Aga tegin paar õlut ega tundnud tõesti enama järele vajadust. Lihtsalt hea, mõnus ja rahulik oli.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles