Järelvaadatav: Selver tegi neljandas geimis imelise tagasituleku ja alistas TalTechi

Postimees Sport
Copy

Võrkpalli Credit24 Meistriliigas alistas Tallinna Selver 3:1 (25:12, 22:25, 25:13, 26:24) TalTechi. Kahe pealinna klubi mõõduvõtt pakkus nii ühepoolseid geime kui ka imelisi tagasitulekuid.

Kui esimese geimi järel tundus, et tänane vollematš üleliia põnevaks ei kujune, siis edasine tõestas hoopis midagi muud. Avageimi 13 punktiga kaotanud TalTech suutis üllatuslikult teise geimi kahe punktiga enda kasuks pöörata ja seisu viigistada.  Kolmandas vaatuses tundus taas, et eelnev oli Selveri jaoks vaid tööõnnetus. Selveri teine geimivõit tuli sama lihtsalt nagu esimenegi ning 12-punktiline ülekaal oli tõsiasi. Ja siis tuli neljas geim. 

Taltech kontrollis geimi ning pääses ette 21:15. Taltech oli veel ees 24:20, kuid siis asus servima Karli Allik. 23-aastase vollemehe pallinguid ei saanud ülikooli meeskonna mängumehed mitte kuidagi kätte. Allik sai servida koguni kuus korda järjest ning 26:24 geimivõit Selverile oli reaalsus. 

Enne mängu: 

Credit24 Meistriliiga liider on 13 punktiga Saaremaa Võrkpalliklubi, kel sel nädalal liigamänge pole. Teist kohta hoiab 9 punkti kogunud Bigbank Tartu, kolmas on samuti 9 punktiga Pärnu Võrkpalliklubi. Eesti klubidest hoiab Selver Tallinn viiendat kohta (8 punkti) ning TalTech kaheksandat positsiooni (4 punkti).

Nädala avab TalTechi ja Selver Tallinna kohtumine. TalTechi peatreener Janis Sirelpuu ütles Tallinna derbi eel, et tahab kodusaali eelise ära kasutada. «Rahvast käib meie mängudel korralikult ja muidugi tahaks kodusaalis hästi esinda. Selveril on peatreener ise suur statistik, lisaks on neil statistik Mihkel Sagar, seega peame mingi uue plaaniga vist välja tulema – lükkan diagonaali temposse ja veel mõned huvitavad käigud on plaanis,» lähenes Sirelpuu läbi huumoriprisma. «Tõsiselt rääkides, siis pole me eri põhjustel viimasel ajal saanud palju kuus kuue vastu treenida, seega on raske öelda, kuidas see pall meil «veerema» hakkab. Samas on meil sel aastal komplekteeritus korralik ja teise kuuiku tase on esimesega võrdsem, mis annab juba trennides kõvasti juurde,» lisas peatreener.

Selveri abitreeneri Andres Toobali sõnul tõotab tulla tasavägine mäng. «Kindlasti tuleb raske mäng, nemad mängivad oma madala laega kodusaalis, kus on kõigil raskem kohaneda ja ellu jäämiseks peame veidi teisiti tegutsema kui muidu. TalTech on sel hooajal hästi komplekteeritud ja leidnud hea koosluse, rollid on selged ja tuumik kaua kokku mänginud. Meil on Timo Lõhmus vigastatud ja teda kindlasti niipea kasutada ei saa,» kommenteeris Toobal.

Intervjuud:

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles