Bencic tuli Kvitova vastu keerulisest olukorrast välja ja avas finaalturniiril võiduarve

Karl-Joosep Küngas
Copy
Belinda Bencic
Belinda Bencic Foto: ALY SONG/REUTERS

WTA finaalturniiri jätkus kohtumisega Belinda Bencici ja Petra Kvitova vahel. Veidi vähem kui kaks tundi kestnud lahingus suutis Bencic oma paremuse maksma panna ja noppis turniiri avavõidu.

Bencic näitas avasetis võimsat mängu. Šveitslanna suutis võimsa ründearsenaliga Kvitova vastu oma servil külma pead säilitada ja ise suutes kahel korral tšehhitari pallingu murda, mis andis avaseti 6:3 võidu. 

Teises setis näitas jällegi paremat mängu Kvitova, kes kiiresti omakorda kahel korral Bencici servi murdis. 0:4 seisul suutis veel Bencic punkti kirja saada, kuid 1:6 seti kaotusest see teda ei päästnud. 

Otsustav sett oli täielik triller. Vaheldumisi suudeti vastase pallinguid murda ja nii jõuti seisuni 4:4, kus Bencic otsustava murrangu mängu tõi. 5:4 eduseisus näitas maailma edetabelis seitsmendal kohal olev Bencic taas kindlat närvi ja hoidis oma servigeimi nulliga, mis tõi talle 6:4 setivõidu. 

Bencic teenis turniiritabelisse nüüd kaotuse kõrvale ka esimese võidupunkti. Kvitova jätkab kahe kaotusega. 

Edasi suutis Bertens palju agresiivsemat tennist näidata ja Barty ei suutnud oma mängu vastavalt muuta. Olgugi, et Barty läks murretega veel teises setis 2:1 ja 3:2 juhtima, siis edasine oli täielik Bertensi pidu. Kaks tundi ja 12 minutit kestnud matši võitis hollandlanna lõpuks numbritega 3:6 6:3 6:4. 

«Õhkkond on siin võimas. See on aasta viimane turniir ning püüan anda kogu energia, mis mul veel sees,» arvas hollandlanna. 

Oma esimese võidu Barty üle teeninud Bertens kasseeris tänase kohtumisega omale 305 000 dollarit auhinnaraha.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles