Ametlik: Ott Tänak lahkub Toyotast ja liitub Hyundaiga (15)

Postimees Sport
Copy
Ott Tänak ja Andrea Adamo Kataloonia rallil šampanjat pritsimas.
Ott Tänak ja Andrea Adamo Kataloonia rallil šampanjat pritsimas. Foto: Timo Anis

Eelmisel nädalal Kataloonias autoralli maailmameistritiitli kindlustanud eestlane Ott Tänak lahkub Toyotast ja liitub Hyundaiga. Tänak sõlmis Hyundaiga kaheaastase lepingu.

«Teatan põnevusega, et liitun järgmiseks hooajaks Hyundai meeskonnaga. Andrea Adamo visioon on paljulubav ja kattub minu ambitsiooniga,» ütles Tänak.

«Mul on suur austus selle vastu, mida Hyundai on saavutanud. Meil on nendega juba mitu hooaega olnud tihe võitlus. Neil on kogu aeg olnud konkurentsivõimeline meeskond ja auto, seega on põnev nüüd asju näha nende köögipoolelt. Sõitjate koosseis on meil hea ning ootan põnevusega, mida suudame tulevatel aastatel korda saata,» jätkas saarlane.

Hyundail on seega järgmiseks hooajaks leping nelja sõitjaga. Lisaks Tänakule on Lõuna-Korea autotootjal kontraht Thierry Neuville’i, Sebastien Loebi ja Dani Sordoga.

Hyundai bossi Adamo sõnul näitab kaheaastane leping Hyundai ambitsiooni olla WRC-sarjas edukas. «Oti ja Martini liitumine aitab meil ka tuleval aastal esirinnas olla. Ott on erandlik talent, uskumatult kiire ning kindel sõitja, seda kõikidel teekatetel. Ta on meie jaoks tõeline vara.»

Kommentaarid (15)
Copy
Tagasi üles