Pöörane mäng: Inglismaa tippklubid lõid normaalajal kümme ja penaltiseerias üheksa väravat

Kris Ilves
, reporter
Copy
Liverpoolile võidu toonud penalti realiseeris 18-aastane Curtis Jones.
Liverpoolile võidu toonud penalti realiseeris 18-aastane Curtis Jones. Foto: PAUL ELLIS/AFP

Liverpool jõudis Inglismaa jalgpalli liigakarikasarjas kaheksa parema hulka, alistades tippklubide lahingus Londoni Arsenali penaltiseerias 5:4. Normaalajal lõid Liverpool ja Arsenal kahe peale kümme väravat.

Liverpool asus kodumurul enam kui 50 000 pealtvaataja ees peetud mängu juba kuuendal minutil Shkodran Mustafi omaväravast juhtima, aga järgnesid Lucas Torreira (19. minutil) ja Martinelli (26. ja 36.) tabamused ning Arsenal haaras kaheväravalise eduseisu. Enne puhkepausi realiseeris James Milner (43.) Liverpooli kasuks penalti.

Teisel poolajal suurendas Ainsley Maitland-Niles (54.) Arsenali eduseisu, aga Liverpooli vastus oli kiire ja konkreetne, kui sihile jõudsid Alex Oxlade-Chamberlain (58.) ning Divock Origi (62.). Kuigi külalised asusid Joseph Willocki (70.) tabamusest taas juhtima, siis Origi (90+4.) viis mängu penaltiseeriasse.

Penaltiseerias oli ainsaks eksijaks Arsenali mängija Dani Ceballos, kelle soorituse pareeris Liverpooli väravasuul seisnud Caoimhin Kelleher. Liverpooli eest olid penaltiseerias täpsed Milner, Adam Lallana, Rhian Brewster, Origi ja Curtis Jones ning Arsenali väravad lõid Hector Bellerin, Matteo Guendouzi, Martinelli ja Maitland-Niles.

Liverpooli peatreener Jürgen Klopp: «Tegime mõned eksimused, mängisime keskpärast söödumängu. Olime kohati liiga avatud. Me võime küll taktikast rääkida, aga keda see huvitab pärast sellist mängu? Ma loodan, et poistel on nüüd mäng, mida nad saavad meenutada.»

Arsenali juhendaja Unai Emery: «See oli pöörane mäng. Olen mängijate üle väga uhke, esimesel poolajal oli meil hea rütm. Võitlesime lõpuni. Penaltiseeria on 50-50 ja seekord meie kaotasime. Oleme kurvad, meie töö väärib enamat, aga ka positiivseid emotsioone on palju. Pealtvaatajatele oli see hämmastav mäng.»

Manchester United alistas Marcus Rashfordi kahe tabamuse toel Stammford Bridge’il sealse Londoni Chelsea 2:1. Võõrustajate värava eest hoolitses Michy Batshuayi. Aston Villa sai kodumurul 2:1 jagu Wolverhampton Wanderersist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles