Pljuštšenko tegi võiduka comeback'i

, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jevgeni Pljuštšenko
Jevgeni Pljuštšenko Foto: SCANPIX

Võistlusjääle naasnud iluuisutamise Torino olümpiavõitja Jevgeni Pljuštšenko võitis üheksanda Venemaa meistritiitli.

29-aastane kolmekordne maailmameister Pljuštšenko, kes Vancouveri olümpial pidi tunnistama ameeriklase Evan Lysaceki nappi paremust, läks Venemaa meistrivõistlustel kindlalt juhtima juba lühikavaga ning esitas ka hea vabakava, kogudes kokku 269,67 punkti, vahendab AFP.

Seejuures jääb tema punktisumma vaid 0,63 punktiga alla summale, mille kogus valitsev maailmameister Patrick Chan tänavu GP-finaalis.

«Ausalt öeldes olin peaaegu unustanud, kuidas võistelda,» tunnistas Pljuštšenko. «Ma pole veel oma parimas vormis, pean veel kõvasti tööd tegema. Aga olen õnnelik, et võitsin üheksanda meistritiitli ning saan nüüd alustada ettevalmistust EMiks.»

Pljuštšenko jaoks oli see esimene võistlus pärast Vancouveri olümpiat. Mäletatavasti määrati talle vahepeal ka eluaegne võistluskeeld, kuna ta ei soovinud osaleda MMil, aga uisutas show-võistlusel, ent hiljem võistluskeeldu lühendati.

Pärast Venemaa meistritiitli võitmist avalikustas Pljuštšenko, et peab jaanuaris Sheffieldis peetava EMi järel minema jalaoperatsioonile, ent EMil kavatseb ta olla oma parimas vormis.

Venemaa meistrivõistlustel sai teise koha Artur Gatšinski, kes jäi Pljuštšenkole alla kümne punktiga, kolmandaks tõusis tänu heale vabakavale Sergei Voronov, kes kogus 240,79 punkti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles