Mäkinen kahtlustas Tänaku lahkumist juba mõnda aega

Siim Kaasik
, siim.kaasik@postimees.ee
Copy
Tommi Mäkinen rääkimas Ott Tänakuga.
Tommi Mäkinen rääkimas Ott Tänakuga. Foto: Sander Ilvest

Toyota meeskonna pealik Tommi Mäkinen ütles, et kahtlustas juba mõnda aega Ott Tänaku lahkumist.

Täna tuli ametlik uudis, et Tänak siirdub järgmiseks kaheks hooajaks Hyundai leeri. «Meil oli juba mõnda aega see kahtlus. Olime selleks olukorraks valmistunud,» sõnas soomlane portaalile Rallit.fi.

Mäkinen selgitas, et läbirääkimised venisid Tänakuga pikale ning ühtegi allkirja paberil polnud. Seetõttu ta ka kahtlustas, et eestlane on lahkumas.

«Muidugi tahtnuks me Otiga jätkata. Kuid mõistan olukorda ka sõitja poolelt – ta peab oma tulevikku väga hoolega kaaluma. Ta jõudis järeldusele, et vajab uut väljakutset. Ma suudan tema otsust mõista,» jätkas tiimipealik.

Mäkineni hinnangul mängis Tänaku lahkumises ilmselt suurimat rolli Toyota vastupidavus. «Sardiinia rallil roolivõimu probleem oli tema jaoks suur pettumus. Järgmine suur pettumus oli ECU rike Türgis. Need tehnilised probleemid võisid jätta talle mulje, et meie auto ei pea vastu.»

Mäkinen kinnitas, et Toyotal käib tihe töö järgmise hooaja sõitjate koosseisu kokkusaamiseks. «Usun, et saame kokku tugeva koosseisu ja suudame samamoodi tiitlite eest võidelda.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles