Katrina Lehis: üks taktikaline viga sai saatuslikuks

Ville Arike
, reporter
Copy
Katrina Lehise (esiplaanil) kaotusevalu ja Ana Maria Popescu võidurõõm.
Katrina Lehise (esiplaanil) kaotusevalu ja Ana Maria Popescu võidurõõm. Foto: Tairo Lutter

Tallinna Mõõga turniiril pidi eestlannadest kõige napima kaotuse vastu võtma Katrina Lehis, kes jäi 14:15 alla rumeenlannale Ana Maria Popescule. Lehis tõdes, et üks taktikaline viga otsustaski matši saatuse.

Lehis jäi alguses taha 3:7, kuid kogus end ja jõudis tasapisi järele (9:9). Siis tehti kaks kahepoolset torget (11:11). Sellelt seisult mindi teravasse võitlusse ning pärast väikest segadust süttis punane tuli, mis näitas, et Popescu oli teinud torke. Jäi 25 sekundit, kus Lehis end viigini ei jõudnud. Matš lõppes paar sekundit enne lõppu tehtud üheaegse torkega.

«Alguses ei tabanud ma distantsi ega vastase rütmi,» selgitas Lehis kaotusseisu jäämist. «Siis mängisin asjad ümber ja sain tunnetuse paremaks ning se aitas järele jõuda. Lõpuks sai saatuslikuks taktikaline viga seisul 11:11. Ta on nii kogenud vehkleja, et hoidis edu lõpuni.»

Lehis nentis, et Popescu vastu on väga raske tabada soodsaid torke- või rünnakuhetki: «Tema vastu on niikuinii raske vehelda, kaotusseisus aga eriti keeruline.»

Eilsel eelvõistlusel oli Lehisel enda käivitamisega suuri raskusi. Alagrupiturniir möödus konarlikult, kuid play-off'is sai ta hoo sisse. Samas venis päev pikaks. «Eilne päev ei andnud tunda, füüsiliselt tundsin end matšis Popescuga hästi. Samas andis kehv alagrupitulemus täna kohe alguses nõnda tugeva vastase... Eelmisel nädalal toimunud Kiievi laager sobis mulle hästi, ma ei tunne, et oleksin halvas vormis,» ütles Lehis. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles