Tallinna Mõõk tõi olümpia lähemale, kuid mitte täistabamust (1)

Ville Arike
, reporter
Copy
Katrina Lehis on vehklemisrajal, Kristina Kuusk (vasakult), Julia Beljajeva ja Erika Kirpu elavad talle kaasa.
Katrina Lehis on vehklemisrajal, Kristina Kuusk (vasakult), Julia Beljajeva ja Erika Kirpu elavad talle kaasa. Foto: Tairo Lutter

Vehklemine on nõnda karm ala, et olümpiamängudel hea tulemuse tegemisest keerulisem on mängudele pääseda. Tokyo-pileti eest võitlev Eesti epeenaiskond pälvis kodusel Tallinna Mõõgal 5. koha, esinelikust jäädi välja pärast USA-lt saadud 38:44 kaotust.

Kaheksa aasta tagusest Londoni OM-tsükli tagusest ajast saati – mil mängudelt ühe punktiga välja jäädi – teatakse hästi, et iga punkt on arvel. Ehkki kaotusringides osalejate emotsioon langeb alati mitu kraadi, hoiti pea püsti ja võideldi edasi ning saadi kindlalt jagu esiti Saksamaast (36:27) ning seejärel ka tänavusest EM- ja MM-pronksist Itaaliast (34:27). Lisaks neile matšidele kontrolliti hästi teise ringi kohtumist Rumeeniaga (38:32), mis andis peatreener Kaido Kaabermale põhjust rõõmustada taas tekkiva enesekindluse üle.

«Pärast kaotust polnud meil raske ennast kokku võtta. Kõik saavad aru, et iga punkt võib rolli mängida,» selgitas Julia Beljajeva. Näiteks samuti olümpiapileti eest võitlev Ukraina kaotas samas staadiumis kaks viimast matši ja lõpetas 8. kohaga. See tõi edetabelisse Eestile juurde 32, Ukrainale 26 punkti. Nüüd jäävad meie vehklejad ukrainlannadest maha ainult viie punktiga – veel üks samasugune võistlus ja juba jõuaksime neist ette.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles