Nadalil neli vigastust, kõigest tosin turniiri aastas - ja hopsti taas esireketiks!

Toimetas Ville Arike
Copy
Rafael Nadal Pariisis.
Rafael Nadal Pariisis. Foto: Ao Leilian¡¤molisaer via www.imago-images.de/imago images/Xinhua

Pariisis peetud Masters-turniiril poolfinaali jõudmine tõstis Rafael Nadali täna avaldatud maailma edetabelis taas esireketiks. Ning seda rekordiliselt väikese mängitud turniiride arvu juures!

Hispaanlasest äss tegi vapustavalt efektiivse hooaja. Aasta jooksul oli tal probleeme nelja erineva vigastusega, ta pidas pulmad ning vahel lihtsalt võttis ülekoormuse vältimiseks puhkuse. Kõige selle tõttu mängis ta aasta jooksul ainult 12 turniiri! Esikümnemeestest on see väikseim näitaja, Roger Federer osales 13 ja Novak Djokovic 14 võistlusel.

Nadal võitis 89 protsenti kõigist mängudest ning enne poolfinaali kaotas vaid korra - veebruaris Acapulco turniiril. Hooaja teine pool kujunes aga eriti võimsaks.

Pärast Prantsusmaa lahtisi meistrivõistlusi jäi Nadal Djokovicist edetabelis 4770 punktiga maha. Ent selleks ajaks ta paranes põlvevigastusest ja alustas hullumeelset seeriat.

Viimasest 31 mängust võitis Nadal 30 (vigastuse tõttu vastasele loobumisvõidu andmine sellesse statistikasse ei lähe)! Samal ajal algas Djokovici langus ning see kõik viiski täna avaldatud edetabelis esireketi vahetuseni. 

Nadal võib viiendat korda karjääri jooksul lõpetada aasta esireketina. Sama on suutnud veel Djokovic, Federer ja Jimmy Connors ning ühe võrra enam Pete Sampras. Londonis ees ootav aastalõputurniir võib veel jõudude vahekorda muuta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles