Blogi: uskumatu jalgpalliõhtu! Üheksakesi lõpetanud Ajax mängis maha suure edu, Dortmund tegi Interi vastu imelise tagasituleku

Postimees Sport
Copy
Dortmund - Inter, Achraf Hakimi väravat tähistamas.
Dortmund - Inter, Achraf Hakimi väravat tähistamas. Foto: Jan Huebner/Hufnagel via www.imago-images.de/imago images/Jan Huebner

Jalgpalli Meistrite liiga alagrupiturniiri neljanda vooru kohtumised tõid endaga kaasa uskumatult põnevad ja haaravad kohtumised. Ajax mängis Chelsea vastu maha 4:1 edu, Dortmund suutis Interi vastu 0:2 kaotusseisu 3:2 võiduks pöörata. 

Päeva esimese üllatuse suutis valmistada Praha Slavia, kes hoidis Barcelonat nende oma koduväljakul 90 minutit nulli peal. Kusjuures Slavia suutis ise Barcelonat kõvasti suruna, kuid nende löödud värav tühistati suluseisu tõttu. Ka Barcelona sai palli väravasse, kuid samuti tühistati värav suluseisu tõttu. 

Õhtustes mängudes hakkas nägema aga jalgpalli kõige paremas võtmes. Inter asus avapoolajal Lautaro Martinezi ning Matias Vecino väravatest 2:0 kohtumist juhtima. Teisel poolajal alustas Dortmund aga hoopis teise hooga - 51. minutil lõo Achraf Hakimi ühe värava tagasi, seejärel viigistas seisu Julian Brandt ning 77. minutil tõi Dortmundile 3:2 võidu Hakimi. 

Ajaxi ja Chelsea vaheline kohtumine algas väravasajuga - 2. minutil läks Ajax Tanny Abrahami omaväravast juhtima, 5. minutil viigistas Jorginho seisu penaltipunktilt. 20. minutil viis Quincy Promes Ajaxi taas 2:1 kohtumist juhtima. Kohtumise 35. minutil tabas Ajaxi karistuslöök posti, põrkas sealt vastu Chlesea väravavahi Kepa Arrizabalaga nägu ning maandus võrgus. Avapoolaeg lõppes Ajaxi 3:1 eduseisul. 

Teise poolaja alguses suudis Donny van de Beek Ajaxi juba 4:1 juhtima viia ja nii tundus mängu saatus otsustatud olevat. 63. minutil suutis aga Cesar Azpilicueta Chelsea kaotust vähendada. Ajaxi kaitsja Daley Blind teenis 68. minutil teise kollase ja eemaldamise.

Vähemusse jäänud Ajax hakkas seejärel lagunema, minut hiljem mängis Joel Veltman palli kastis käega, hakkas olukorra üle vaidlema ja  teenis samuti teise kollase kaardi. Nii jäi Ajax üheksakesi ning Jorginho realiseeris penalti vähendades Chelsea kaotust 3:4 peale. Kolm minutit hiljem viigistas Reece James seisu. Seejärel suutis ka Azpilicueta teise Chelsea viienda värava lüüa, kuid VAR tühistas selle ja nii jäi seisuks 4:4.
 

Seis pärast teisipäevaseid mänge:

E-grupp:

  • Liverpool – Genk 2:1
  • Napoli - Salzburg 1:1

Tabeliseis: Napoli 7 punkti, Liverpool 6, Salzburg 3, Genk 1.

F-grupp:

  • Barcelona – Praha Slavia 0:0
  • Borussia Dortmund – Milano Inter 3:2

Tabeliseis: Barcelona 8 punkti, Dortmund 4, Inter 4 , Slavia 2.

G-grupp:

  • Peterburi Zenit – Leipzig 0:2
  • Lyon – Lissaboni Benfica 3:1

Tabeliseis: Leipzig 9 punkti, Lyon 7, Zenit 4, Benfica 3.

H-grupp:

  • Londoni Chelsea – Amsterdami Ajax 4:4
  • Valencia - Lille 4:1

Tabeliseis: Chelsea 7 punkti, Ajax 7, Valencia 7, Lille 1.

Enne mänge:

Mängudeõhtu põnevamad paarid on kahtlemata Borussia Dortmund – Milano Inter (F-grupp) ja Londoni Chelsea – Amsterdami Ajax (H-grupp). 

F-grupis näib, et Barcelona on üks edasipääseja play-off’i, kuid teisele kohale ihuvad hammast Dortmund ja Inter. Kahe nädala eest Milanos toimunud mängus alistas Inter kodumurul Dortmundi 2:0, kui sihile jõudsid Lautaro Martinez ja Antionio Candreva. Teisisõnu, trumpkaardid on praeguse seisuga Interi taskus.

H-grupis on Chelsea ja Ajax kogunud võrdselt kuus punkti, kolmandal kohal olev Valencia on nelja silmaga kolmandal kohal. Kõik pilgud on eelkõige Chelsea ja Ajaxi kohtumisel. Alagrupiturniiri kolmandas voorus sai Chelsea võõrsil Ajaxi üle Michy Batshuayi tabamusest magusa 1:0 võidu. Aga kui kordusmäng peaks jääma viiki ja Valencia alistab võõrsil Lille’i, muutub seis alagrupis äärmiselt intrigeerivaks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles