Euroopa mängudel üllatanud kossunaised püüavad olümpiakohta

Ville Arike
, reporter
Copy
Kadri-Ann Lass (vasakult), Annika Köster, Merike Anderson ja Janne Pulk võitsid suvel Minskis Euroopa mängudel hõbemedalid, miks ei võiks nad järgmisel aastal teha järgmise vinge esituse?!
Kadri-Ann Lass (vasakult), Annika Köster, Merike Anderson ja Janne Pulk võitsid suvel Minskis Euroopa mängudel hõbemedalid, miks ei võiks nad järgmisel aastal teha järgmise vinge esituse?! Foto: VALENTYN OGIRENKO/REUTERS/Scanpix

Eelmine nädal tõi oodatud kinnituse: Eesti 3x3 korvpalli naiskond saab kevadel osaleda Tokyo olümpia valikturniiril. Ühelt poolt fantastiline võimalus, kuid teisalt on kukil rohkem agasid kui vaja. Ent kõik asjaosalised püüavad maksimaalset, meie tippmängijad on valmis osalema.

Kui mängijatel on tahtmist rohkem kui küllaga, siis milles asi? 3x3 on siiani suure korvpalli väikevend ning sügisest kevadeni mängivad meie 3x3 mängijad viis viie vastu. Peatreener Siim Raudla soovib taas kokku saada suvel Minskis Euroopa mängudel hõbemedali võitnud koosseisu. Kuid neist neljast naisest kaks teenib klubileiba Saksamaal ja üks Poolas ning märtsikuus, mil Indias peetakse OM-valikturniir, peetakse saalis just tähtsaid mänge.

Sakslastel õnneks oma huvi mängus

«Põhiküsimus taandub sellele, kuidas naised sealt kätte saab. Ma ei kujuta ette, kas nad saavad tulla või mitte,» lausub Raudla tõsiselt. Meenutame: Minskis aitasid Eesti korvpallil jõuda ajaloolise saavutuseni Merike Anderson, Annika Köster, Kadri-Ann Lass ja Janne Pulk. Neist Anderson esindab praegu Kelterni klubi, Pulk Hannoverit, Lass Poolas Krakowi Wislat.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles