E-spordil helge tulevik? Noor koolipoiss võitis FCI Levadia korraldatud e-turniiri

Postimees Sport
Copy
FCI Levadia korraldatud e-turniiri võitis nooruke Kristjan Baumann (vasakul)
FCI Levadia korraldatud e-turniiri võitis nooruke Kristjan Baumann (vasakul) Foto: Erakogu

Möödunud nädalavahetusel peeti Kristiine Keskuses O’Learyse spordibaaris suur e-turniir, milles osalejad astusid võistlustulle populaarses jalgpallimängus FIFA 20. Ürituse parimaks krooniti 14-aastane Kristjan Baumann, kes alistas finaalis Raikko Tähhe tulemusega 2:0.

Eelmise aasta Premium liiga hõbemedalistide korraldatud turniirile andsid avapaugu esindusmeeskonna mängumehed Rasmus Peetson ja Markus Jürgenson. Kahe vutiässa vastasseis lõppes poolkaitsja Peetsoni 1:0 triumfiga.

32 osaleja hulgast kerkis võistluse vältel esile noor blondipäine koolipoiss Tartust, kes suutis pea igas mängus vastased suureskooriliste võitudega põlvili suruda (turniiri lõpuks oli väravate vahe 21:3). Tegemist oli 8. klassis õppiva Kristjan Baumanniga, kes on e-spordiga tegelenud juba väga varajasest noorusest saadik. «Arvan, et FIFAni jõudsin läbi vanema sugulase, olin siis ilmselt veel kuuene,» sõnas noormees.

Kusjuures on oluline mainida, et FCI Levadia organiseeritud ettevõtmisel astusid üles ka mitmed elukutselised mängurid, kellest tuntuim oli kahtlemata Nõmme Kalju e-sportlane Marko-Alari Lont. Olenemata kõvast kogemustepagasist ei sujunud tal kõik plaanipäraselt ning play-off faasis saadud kibeda kaotuse järel pidi ta kohvrid kokku pakkima.

Suures lõppvaatuses astusid vastamisi Baumann ja Tähhe. 14-aastane tartlane ei jätnud rivaalile võimalustki ning tsementeeris 2:0 võidu. Kolmandale kohale platseerus Vladislav Šikirjavõi. Esikolmikut premeeriti väärikate auhindadega, mille hulka kuulus näiteks Playstation 4 mängukonsool, FIFA 20 mäng, O’Learyse kinkekaardid ja Levadia fännisärgid. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles