Ogier: me ei suutnud Citroëni muredele lahendust leida

Postimees Sport
Copy
Sebastien Ogier
Sebastien Ogier Foto: PAU BARRENA/AFP

Ralli MM-sarja tänavune hooaeg lõppeb tuleval nädalavahetusel Austraalias ja enne seda on selge juba sõitjate maailmameister. Oma esimese tiitli noppis Ott Tänak, kes lõpetas Sebastien Ogieri kuus aastat kestnud valitsemise. 

Kuni eelviimase etapini tihedalt Tänaku kannul püsinud Ogier pidi oma Citroëni roolivõimu kadumise tõttu tiitlist suu puhtaks pühkima. See andis kõik kaardid kätte eestlasele, kes ka Kataloonias tiitli kindlustas. 

Tänavuse hooaja läbiv probleem Citroëni jaoks on olnud asfaldirallid, kus varem on just esirinnas sõidetud. «Asfalt peaks meie autole kõige paremini sobima, sest seda on ajalugu näidanud. Olgugi et enamik rallisid sõidetakse kruusal, siis tiitli võitmiseks tuleb mõlemal rajakattel konkurentsivõimeline olla,» rääkis prantslane. 

Alles sellest aastast Citroëniga käed löönud Ogier suutis taas oma meisterlikkust näidata ja tiitlikonkurentsis hooaja lõpuni püsida. Terve aasta vältel oli näha, et tema kasutuses olev masin jääb teistest kraadi võrra lahjemaks. «Uue meeskonnaga kohanemine võttis veidikene aega, aga saime juba Monte Carlos võidu kirja, kuid edasiarendused ei toonud loodetud edu. Suureks mureks oli auto tasakaal. Paljudel rallidel pidime hakkama saama alajuhitavusega,» sõnas Ogier. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles