Euroliiga: Himki alistas Venemaa klubide siseasjas Zeniti, Real teenis esimese võidu võõrsilt

Postimees Sport
Copy
Aleksei Šved palliga
Aleksei Šved palliga Foto: Peter Kovalev/Peter Kovalev/TASS

Korvpalli Euroliiga seitsmendas voorus alistas Moskva oblasti Himiki võõrsil 87:73 Peterburi Zeniti. Madridi Real oli 75:60 parem Belgradi Crvena Zvezdast.

Tasavägiselt alanud kohtumise otsustav vahespurt toimus teise veerandaja keskel. Seisult 37:36 tegi Himki 13:2 vahespurdi ning võitis poolaja üheksa punkitiga. Kolmanda veerandaja keskel jõudis kodumeeskond Zenit veel nelja punkti kaugusele, kuid rohkemaks Peterburi klubil enam jaksu polnud. Himki võttis 14-punktilise võidu ning jätkab Euroliiga viie võidu ja kahe kaotusega. Zenitil on tabelis kaks võitu ja viis kaotust.

Võitjate parim oli Devin Booker 20 punkti ja seitsme lauapalliga, Aleksei Šved lisas 19 silma ja andis 5 korvisöötu. Zeniti poolelt tegi enim skoori üleplatsimeheks kerkinud Austin Hollins 25 punktiga.

Belgradis peetud kohtumine püsis tasavägine kuni viimase veerandaja alguseni. Viimast neljandikku alustas Madridi Real aga 12:0 spurdiga ning Serbia meister Crvena Zvezda enam ohtlikuks ei saanudki. Real teenis 15-punktilise võidu, mis oli ühtlasi nende esimeseks võõrsilvõiduks Euroliigas sel hooajal. 

Võitjate poolelt tõi enim punkte mängujuht Sergio Llull, kes säras 16 punktiga. Rudy Fernandez lisas 12 silma. Kaotajate edukaim korvikütt oli Billy Baron 17 punktiga.

Teiste mängude tulemused:

Olympiakos - Anadolu Efes 67:86

Tel Avivi Maccabi - Berliini Alba 104:78

Milano Olimpia - Vitoria Baskonia 81:74

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles