Dopingukuriteoga seotud raskendavad asjaolud võivad tuua kuni viieaastase vanglakaristuse

Postimees Sport
Copy
Doping.
Doping. Foto: Pavel Lisitsyn/Sputnik

Valitsus kiitis 7. novembri istungil heaks dopingu kriminaliseerimise. Süütegu karistatakse rahalise karistuse või kuni kaheaastase vangistusega, kuid raskendatavatel asjaoludel võib oodata kuni viieaastane vabadusekaotus.

«Kriminaliseerime dopinguainete omamise ja vahendamise, dopingu tarvitamisele kallutamise, vähendades seega välist survet, mis võib mõjutada sportlast. Sportlane saab keelatud vahendite tarvitamisel võistluskeelu näol karistuse niikuinii,» selgitas kultuuriminister Tõnis Lukas.

Karistusseadustikku lisatakse eelnõus säte, mille kohaselt dopinguna käsitatava aine või meetodi määramise, kasutamisele kallutamise, üleandmise või kasutamisel abistamise eest karistatakse rahalise karistuse või kuni kaheaastase vangistusega.

Seadust sirvides leiab, et raskendavatel asjaoludel on maksimumkaristus kuni viieaastane vabadusekaotus. Paragrahv 195 lõige 2 märgib, et dopingukuritegu karistatakse rahalise karistuse või kuni viieaastase vangistusega juhul, kui sama tegu on toime pandud korduvalt, noorema kui 18-aastase isiku suhtes, grupi poolt või suure varalise kasu saamise eesmärgil.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles