Vägev lõppakord: Flora veristas Maardut, Kalev jäi ellu ja noor vutimees kirjutas ajalugu (3)

Postimees Sport
Copy

Täna peeti Premium liigas 36. voor, mis tähistab ühtlasi tänavuse hooaja lõppu. Nii mitmelgi meeskonnal oli palju mängus ning viimasele lõpusirgele jätkus tulevärki igale maitsele. 

FC Flora küttis sauna ja tähistas meistritiitlit

Tallinna meeskond krooniti Maarjamaa parimaks jalgpalliklubiks 12. korda. Täna võeti ette bussisõit Maardusse, kus heideldi kohaliku Linnameeskonnaga. Oli see siis saatus või ilus kokkusattumus, aga florakad veristasid peremehed Eesti meistritiitlite arvuga võrduva tulemusega - 12:0. Kahel korral tegid skoori Markus Poom, Erik Sorga, Anselmi Mikael Nurmela ja Frank Liivak. Ühe tabamusega abistasid tšempione Vlasi Sinjavski, Rauno Alliku, Herol Riiberg ning Konstantin Vassiljev.

Oma viimase etteaste tegi Flora särgis vanameister Gert Kams, kes vahetati 35. minutil Enar Jäägeri asemel sisse. Legend sai vägeva karjääri jooksul kirja üle 400 matši, mis teeb temast meie jalgpalliajaloo ühe teenekaima tegelase. Jõudu ja jaksu talle edasistes ettevõtmistes!

Tartu Tammeka viskas Kalju kodaratesse valusa kaika

Kui Eesti meister oli juba paar vooru enne hooaja lõppu teada, siis hõbe-ja pronksmedal ootasid endiselt omanikke. Nendele magusatele preemiatele konkureerisid Nõmme Kalju ja FCI Levadia.

Kalju suutis koduväljakul Tartu Tammeka vastu viimase pooltunniga 2:1 eduseisu maha mängida ning kaotas 2:3. Ülikoolilinna sangariteks kerkisid kaks väravat löönud Sten Reinkort ja võidukolli skoorinud Sander Kapper. Kaljukatele oleks täna hõbemedalivõiduks piisanud ka viigipunktist.

FCI Levadia pani aastale samuti kibeda punkti, sest alistus Paide Linnameeskonnale 1:3. Võitjate poolelt sahistasid võrku Yann Michael Yao (2) ja Tarmo Neemelo. Kusjuures viimase jaoks oli tegemist sportlastee viimase matšiga, sest 37-aastane Karu hüüdnime kandev vägilane asub edaspidi nautima pensionipõlve mõnusid.

Tallinna Kalev suutis murdlainest välja ujuda

Kalevi jaoks oli tegemist ülimalt tähtsa päevaga, sest vastasseis Viljandi Tulevikuga määras suuresti nende edasise saatuse. Hooaja jooksul üpriski noore koosseisuga võistelnud pealinna meeskond suutis ennast kokku võtta ja võitis viljandlasi kindlalt 3:0.

Tallinna Kalevi kolmanda värava autoriks märgiti U-17 noortekoondislane Martin Vetkal, kes oli vastaste võrgu sahistamise hetkel 15-aastane ja 261 päeva vanune. Antud numbrid teevad temast läbi aegade noorima kõrgliiga väravalööja, varasem tähis kuulus Pärnu Vapruse hingekirja kuuluvale Ronaldo Tiismaale. Suvepealinna pallur oli skoorimise päeval 15-aastane ning 334 päeva vanune.

Kogu kohaliku tšempionaadi jooksul tunnistas meeskond 24. korral rivaalide paremust, kuuel juhul suudeti mängud võita ja kuuel korral lepiti viiki. Suurem osa ajast veedeti Premium liiga tabelipõhjas, kuid nüüd on see minevik ning uuel aastal saab elu alustada puhtalt lehelt.

Kuressaare leiab halastust üleminekumängudest

Paljud inimesed olid juba aasta alguses kindlad, et Maardu Linnameeskonna jaoks jääb Premium liiga disko lühikeseks - nii ka läks. Kuressaare, kes kaotas (0:1) täna Narva Transile, peab asuma enda unistusi kaitsma üleminekumängudel. Seal tuleb nende vastaseks tubli hooaja teinud Pärnu Vaprus, kes suutis esiliigas 35 kohtumisega koguda 64 punkti.

Lõplik tabeliseis:

Foto: jalgpall.ee
Kommentaarid (3)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles