2024. aasta Meistrite liiga finaal võib toimuda ootamatus kohas

Postimees Sport
Copy
Siiamaani on peetud kõik Meistrite liiga finaalid Euroopas, kuid peagi võib see traditsioon muutuda.
Siiamaani on peetud kõik Meistrite liiga finaalid Euroopas, kuid peagi võib see traditsioon muutuda. Foto: EMPICS Sport / EMPICS Sport

Maailma üks enim vaadatuim spordivõistlus võib 2024. aastal kolida Euroopast Ameerika Ühendriikidesse, vahendab The Sun. Kui selline lüke peaks tõesti toimuma, oleks tegemist ajalooga, sest terve Meistrite liiga eksistentsi jooksul on finaalid peetud ainult Vana Maailma piirides.

Briti väljaande kohaselt on UEFA tähtsad ninad võtnud ühendust USA kolleegidega, et tuua suur jalgpallipidu Ameerikasse. Ettevõtmise ajendiks peetakse suurel määral rahalist kasu, sest sealsel kommertsturul oleks võimalik teenida head tulu.

Ka staadioni osas on esialgne kujutlus juba olemas. Praegustest valikutest on esikohal MetLife Stadium, mis paikneb New Jersey linnas. 82 500 pealtvaatajat mahutaval areenil võistlevad igapäevaselt NFLi klubid New York Jets ja New York Giants.

Šveitsi reklaamimogul TEAM Marketing AG, mis esindab UEFA kommertshuve, ei ole meediale antava info osas kitsi olnud ning kinnitas eelmainitud ettevõtmise olemasolu.

Lisaks suurtele rahanumbritele tuleks jalgpallisarjale juurde suur hulk vaatajanumbreid. Viimast finaali Liverpooli ja Tottenhami vahel vaatas 1,51 miljonit silmapaari, mis on kahe miljoni võrra vähem kui aasta enne seda.

Kuna 2024. aasta osas pole lõplik otsus veel selge, on vutisõpradele teada 2022. ja 2023. aasta spordiareenid, kus finaalid peetakse (esimesel juhul Münchenis ja teisel Londonis).

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles