Julge hundi rind on rasvane isegi pump track’i rajal

Margus Martin
, reporter
Copy
Kenth Lusenberg on ehe näide tahtejõulisest noorest, kes viib oma unistusi täide sporti harrastades ega kipu kuskil nurga taga pläru või pättust tegema.
Kenth Lusenberg on ehe näide tahtejõulisest noorest, kes viib oma unistusi täide sporti harrastades ega kipu kuskil nurga taga pläru või pättust tegema. Foto: Red Bull Pump Track World Championship

Hakkajaid tüüpe, kes võtavad kätte ja panevad ennast proovile maailma tippseltskonnas spordialal, mida on enne seda võistlusolukorras proovinud vaid ühe korra, ei kohta just tihti. Kenth Lusenberg tegi just säärase tembu.

Rakvere reaalgümnaasiumi 10. klassi õpilase Kenth Lusenbergi rattaspordilembuses pole midagi eriskummalist. Sõbrad ja tuttavad teavad, et kui noormees telefonile ei vasta, aga teda on vaja kibekiirelt kätte saada, siis tuleb sammuda spordihalli kõrval asuvasse skate-parki.

Seal möödub tavaliselt märkimisväärne osa Lusenbergi vabast ajast. Kehvema ilma puhul, nagu on praegu, võtab 16-aastane rattasportlane ette teekonna pealinna külje all asuvasse Peetri alevikku, kus laseb adrenaliinil pulbitseda sealse elamusspordikeskuse Spot of Tallinn sisepargis. Enne kondiaurul liikuva kaherattalise juurde jõudmist istus noormees krossi­tsikli sadulas. Motokrossi sõidab ta hobi korras veidi praegugi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles