Galerii: Raekoja platsil avati jõuluturg

Copy

Täna avati Tallinna Raekoja platsil jõuluturg, kus süüdati ka Haabersti linnaosast toodud jõulupuu tuled. 

Kesklinna vanem Vladimir Svet ütles, et jõulupuu valikul sai otsustavaks kuuse välimus. «Raekoja platsi jõulupuule kohaselt on see kahara ja tiheda võraga ning sobiva kõrgusega puu,» selgitas Svet.

Eelmisel aastal pärjati Tallinna jõuluturg Euroopa parimaks. Tallinn tõusis veebilehel European Destinations enim huvi pakkuvaks talvereisi sihtkohaks. Mullusel internetihääletusel oli Tallinna jõuluturg edestanud ka selliseid suurlinnu nagu Strasbourg, Viin ja Brüssel.

«Varem on linnades, kuhu on läinud samasugune tiitel, suurenenud turistide hulk isegi rohkem kui kolmandiku võrra,» lisas Svet. Seetõttu oodatakse Tallinnasse eeloleval jõuluajal varasemast rohkem külalisi. «Neil ei tule siin kindlasti pettuda, sest nii 800-aastasel vanalinnal kui ka jõuluturu korraldajal on traditsiooniliste tugevuste kõrval pakkuda ka palju uut. Nii näiteks korraldatakse sel aastal koostöös linnamuuseumiga põnevaid jõuluretki ajaloolises vanalinnas,» tutvustas Svet.

Ennekõike keskendub turg kohalikule toodangule. Jõuluturul avatakse Hiiumaa väiketootjate majake, et pakkuda saarel toodetud kalašokolaadi, käsitööleiba mustsõstraga, lambakintsu jpm. Eraldi ala tuleb maiasmokkadele ja ka kunstisõpradele. 

Samas pole korraldaja loobunud külastajate seas hinnatud traditsioonidest. Endiselt pakutakse nädalavahetuseti kultuuriprogrammi, milles lööb kaasa ligi 3000 esinejat. Esimesel advendil süütab linnapea Mihhail Kõlvart küünla ja saabub jõuluvana.

Jõuluturg jääb avatuks 7. jaanuarini.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles