Kundas püstitati uus Eesti naiste rekord lamades surumises

Margus Martin
, reporter
Copy
Helena Veelmaa nihutas lamades surumise Eesti naiste rekordi 94 kilogrammini.
Helena Veelmaa nihutas lamades surumise Eesti naiste rekordi 94 kilogrammini. Foto: Ain Liiva

Lääne-Viru raskejõustiklane Helena Veelmaa pakkus laupäeval meeldejääva esituse Kunda spordikeskuses korraldatud Eesti meistrivõistlustel lamades surumises, püstitades riigi uue rekordi ja vahetades mulluse absoluutarvestuse hõbeda nüüd kulla vastu.

Naiste kaaluklassis kuni 72 kilogrammi võistlev Veelmaa surus algraskusena rinnalt sirgetele kätele 85, seejärel teisel 90 ja otsustaval, kolmandal katsel rekordilised 94 kilogrammi.

Kõik kolm kohtunikku hindasid soorituse määrusepäraseks ning 24-aastane rakkelanna ei hoidnud rõõmu tagasi, vaid näitas publiku marulise aplausi saatel ehedaid võiduemotsioone. "See oli ulme. Pole ammu ennast nii õnnelikuna tundnud. Eesmärk sai täidetud ja tulin Eesti meistriks," kõneles Helena Veelmaa, kelle õnnestumisele elasid teiste seas kohapeal kaasa tema ema ja isa.

Nädal tagasi saavutas sisekaitseakadeemias õppiv atleet Eesti tudengite meistritiitli lamades surumises. Kõrvekülas oli tema võidutulemus 92,5 kilogrammi.

"Tegelikult ma väga valmis ei olnud, aga kuna varasemalt sai plaan paika pandud ja mõtlesin ise kogu aeg, et 94 kilogrammi võiks olla see verstapost, võibolla see aitaski," kõneles Veelmaa. Detsembri alguses ootavad teda Kaunases ees Euroopa meistrivõistlused lamades surumises. "95 kilogrammi võiks seal ära tulla küll, sest siis saaks jälle Eesti rekordit uuendada. Seejärel vaataks juba edasi," märkis ta.

Lääne-Virumaa sportlastest võidutses Eesti meistrivõistlustel veel Andrei Koplik, kes saavutas esikoha meeste kaaluklassis kuni 74 kilogrammi, kus tema võidutulemus oli 162,5 kilogrammi. Kundalane oli tulnud jõuproovile küll eesmärgiga püstitada uus riigi rekord, kuid paraku ebaõnnestus napilt.

Pikemalt saab kümnendat aastat Kundas kohaliku rahvaspordiklubi sPORTKUNDA korraldatud võistlusest koos asjaosaliste kommentaaridega lugeda Virumaa Teatajast järgmisel nädalal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles