Holland häbist prii, kriitikast mitte

Andres Vaher
, reporter
Copy
Hollandi kapten Virgil van Dijk (keskel) laupäeva õhtul koos Frenkie de Jongi ja Daley Blindiga Belfastis. Homme Eesti vastu van Dijk ei mängi.  FOTO: Mark Marlow / afp
Hollandi kapten Virgil van Dijk (keskel) laupäeva õhtul koos Frenkie de Jongi ja Daley Blindiga Belfastis. Homme Eesti vastu van Dijk ei mängi. FOTO: Mark Marlow / afp Foto: MARK MARLOW/AFP

Pärast seda, kui väike ja visa Soome end reede õhtul esimest korda jalgpalli suurvõistlusele vinnas – saades ühtlasi seni ainsaks EM-finaalturniiri debütandiks –, kuulus nädalavahetus taas vutiilma suurtele.

Koha päikese all vormistasid EMi rekordosaleja Saksamaa, samuti Holland, mullune MMi finalist Horvaatia, Austria ja eile ka tiitlikaitsja Portugal. Enne eileõhtuseid ja järgmiste päevade mänge jäi 24 kohast lahtiseks veel seitse.

Kui Saksamaa tegi oma töö ära stiilipuhtalt (Valgevene alistati 4:0), siis teine meie alagrupi gigant Holland märksa vaevalisemalt. Ehkki Belfastis vallati palli Põhja-Iirimaast rohkem, tuli väravateta viigimängus veidi ka õnne ja vastaseid tänada: Steven Davis jättis 32. minutil vormistamata penalti.

«Edasipääs, mis ei kutsu pidutsema. Kehv Holland ei suutnud sama kehvast Põhja-Iirimaast jagu saada,» kõlas Hollandi suurima päevalehe De Telegraafi pealkiri. Ning loos seisis:

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles