Toyotaga seostatakse järgmiseks hooajaks viit sõitjat

Postimees Sport
Copy
Toyota tallipealik Tommi Mäkinen pole veel teadaolevalt ühegi sõitjaga deitaildes kokku leppinud
Toyota tallipealik Tommi Mäkinen pole veel teadaolevalt ühegi sõitjaga deitaildes kokku leppinud Foto: Sander Ilvest / Postimees

Hyundai sai esimese WRC meeskondliku maailmameistritiitli Austraalias, kui selgus, et viimane MM-etapp jääb ära. Eelmisel hooajal konstruktorite karika võitnud Toyota jäi Korea tootjast 18 punkti kaugusele. Kas Toyota võtab Tommi Mäkineni juhtimisel Hyundai taktika üle?

Hyundai tallipealikul Andrea Adamol on teistest tiimidest erinev taktika: itaallane kasutas hooaja jooksul koguni viit erinevat sõitjapaari: Thierry Neuville oli ainus Hyundai-sõitja, kes võttis osa kõigist 13. MM-etapist. Andreas Mikkelsenile kogunes 10 võistlust, Dani Sordole kaheksa, Sebastien Loebile kuus ja Craig Breenille kaks.

Mis saab järgmisel aastal? Hyundai kasutab kolmandas autos tõenäoliselt erinevaid sõitjaid, sest Hyundaisse siirduvad maailmameistrid Ott Tänak ja Martin Järveoja ning Neuville sõidavad kõikidel etappidel. Arvatavalt Sordo ja Loeb jagavad omavahel kolmandat autot.

Toyota pole avalikustanud järgmiseks hooajaks veel ainsatki lepingut. Talliga seostatakse Citroeni Sebastien Ogieri, M-Spordi Elfyn Evansit ja WRC2 sõitjat, noort, alles 19-aastast Kalle Rovanperä. Aga neile lisaks ka Jari-Matti Latvala ja Kris Meeke. Spekuleeritakse ka selle üle, et Toyotagi võib kasutusele võtta nn Hyundai taktika ja kolmandal autol sõitjaid vahetama hakata.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles