Dramaatilisel moel poodiumikoha saanud vormelisõitja: see on väga-väga eriline

Kris Ilves
, reporter
Copy
Carlos Sainz juunior.
Carlos Sainz juunior. Foto: AMANDA PEROBELLI/REUTERS

Läinud pühapäeval toimunud Brasiilia vormel 1 etapil karjääri esimese poodiumikoha saavutanud hispaanlane Carlos Sainz juunior pani punkti McLareni pikale seeriale.

McLareni eelmised poodiumikohad kuninglikus vormelisarjas tulid aastal 2014, kui hooaja avaetapil Austraalias sai taanlane Kevin Magnussen teise ja britt Jenson Button kolmanda koha. Seejärel möödus 2072 päeva, kui Sainz alustas Brasiilia etappi 20. kohalt ja ületas finišijoone neljandana, kuid kerkis pärast Lewis Hamiltonile määratud ajatrahvi kolmandaks.

Tegu oli Sainzi vormel 1 karjääri esimese poodiumikohaga, kuid auhinnatseremoonial oli tema asemel Hamilton, sest kohtunikud määrasid kuuekordsele maailmameistrile karistuse hiljem. Hamilton rikkus Brasiilias Alexander Alboni sõidu, saades konkurendile otsasõidu eest viiesekundilise ajatrahvi.

«Need olid stressirohked tunnid,» kommenteeris Sainz kohtunike otsuse ootamise kohta, vahendab Sky Sports. «Karjääri esimene poodium, ma olin närviline. Ma ei teadnud, mida pean tegema ja kuidas reageerima, eriti siis, kui ei teadnud lõpptulemust. Viimaselt kohalt startides poodiumikohale jõudmine on väga-väga eriline,» lisas hispaanlane.

140 punkti kogunud McLaren (Carlos Sainz juunior ja Lando Norris) kindlustas üks etapp enne hooaja lõppu meeskondlikus arvestuses Mercedese, Ferrari ja Red Bulli järel neljanda koha. Lähimal jälitajal Renault’il (Daniel Ricciardo ja Nico Hülkenberg) on 91 silma. «See on meie jaoks suur samm edasi ja suur motivatsioon kõigile,» sõnas McLareni tiimipealik Andreas Seidl.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles