Wales pääses põnevusmängude järel EMile, Belgia loputas Küprost

Aleks Lesk
, reporter
Copy
Walesi jalgpallikoondis jõudis EMile.
Walesi jalgpallikoondis jõudis EMile. Foto: via www.imago-images.de/imago images/Colorsport

Jalgpalli EM-valiksarjas selgusid viimased edasipääsejad. Tähtsa võidu võttis Wales, Belgia ja Venemaa said kirja suured võidud.

E-alagrupis olid edasipääsejad lahtised viimaste hetkedeni. Varasemalt oli edasipääsu kindlustanud Horvaatia, teise EM-pileti nimel läks aga põnevaks heitluseks. Enne õhtuseid mänge oli teisel kohal Ungari 12 punktiga, kolmas oli Wales 11 punktiga ning kolmas Slovakkia 10 punktiga. 

Walesil oli vaja edasipääsu teenimiseks võita Ungarit ning sellega said nad ka hästi hakkama. Aaron Ramsey väravatest alistati 2:0 Ungari ja nii teeniti 14 punktiga edasipääs. Slovakia võitis samal ajal 1:0 Aserbaidžaani, kuid sellest piisas vaid alagrupis kolmanda koha saamiseks. Ungari langes viimase vooruga alagrupis neljandaks.

E-alagrupi lõppseis: 

  1. Horvaatia 17
  2. Wales 14
  3. Slovakia 13
  4. Ungari 12
  5. Aserbaidžaan 1

G-alagrupis oli varem selge, et Poola ning Austria on alagrupist edasi pääsenud. Alagrupi võitnud Poola võitis 3:2 Sloveeniat, Austria sai aga üllatuskaotuse Lätilt, kes sai viimase kohtumisega kirja valiksarja ainsad punktid. Läti 1:0 võidumängus lõi värava Marcis Oss. Põhja-Makedoonia alistas omas kohtumises 1:0 Iisraeli. 

G-alagrupi lõppseis: 

  1. Poola 25
  2. Austria 19
  3. Põhja-Makedoonia 14
  4. Sloveenia 14
  5. Iisrael 11
  6. Läti 3

I-alagrupis olid samuti asjad juba varasemalt selged. Belgia alistas viimases kohtumises 6:1 Küprose, mis tähendas, et valiksarja jooksul võideti kõik 10 kohtumist. Venemaa alistas 5:0 San Marino ning pääses samuti EMile. Šotimaa alistas viimases mängus 3:1 Kasahstani. 

  1. Belgia 30
  2. Venemaa 24
  3. Šotimaa 15
  4. Küpros 10
  5. Kasahstan 10
  6. San Marino 0
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles