PM Hollandis. Konstantin Vassiljev: peaksime kindlasti praeguste treeneritega jätkama

Andres Vaher, Amsterdam
Copy
Konstantin Vassiljev skooris 2019. aastal Põhja-Iirimaa ja Gibraltari vastu.
Konstantin Vassiljev skooris 2019. aastal Põhja-Iirimaa ja Gibraltari vastu. Foto: Anatoliy Medved/ZUMAPRESS.com

Eesti jalgpallikoondise kauane keskväljaliider Konstantin Vassiljev lausus pärast EM-valiksarja lõppu, et usub praeguste treenerite nägemusse ja toetab igal juhul nende ametis jätkamist ka uuel aastal.

13 aasta jooksul 119 korda Eesti koondist esindanud 35-aastane Vassiljev esines pärast 0:5 kaotust Hollandis ning valiksarja ühe punktiga lõpetamist selge toetusavaldusega praeguse peatreeneri Karel Voolaidi ja tema abiliste aadressil.

Kuna Vassiljevi mõttekäiku mahtus ainult üks ajakirjanike küsimus, olgu kogenud poolkaitsja mõtted toodud täpselt ses järjekorras nagu ta neid esitas.

«Mängisime pikka aega väga konservatiivset jalgpalli. Praegune treeneritetiim usub, et võime mängida ka natuke teistmoodi. Usuvad ka nooremad mängijad, usun ka mina. Kui tahame kunagi uuele tasemele jõuda, siis ainult kaitstes seda ei juhtu. Peame julgema ka palli vallata.

Jah, tegime täna ise lollusi ja ehitasime endale väravaid. Enesekindlus muutus liiga suureks. Hollandi-sugune koondis karistab säärased vead kohe ära.

Kahjuks ei olnud tänastel treeneritel võimalust oma käekirja proovida sõprusmängudes. Anti kohe ette Holland ja Saksamaa. Järgmisel aastal tuleb ka jõukohasemaid vastaseid.

Meil on küll pikk tee minna, aga vähemalt mina usun kindlalt, et nende treeneritega võib see õnnestuda. Kindlasti toetan neid. Ma ei näe vähimatki põhjust, miks jälle vahetada ja otsida appi kedagi välismaalt. See ei muudaks midagi. Oma mehed usuvad oma mängijate võimetesse alati natuke rohkem. See omakorda annab mängijatele enesekindlust. Tarmo Rüütli aeg peatreenerina näitas seda suurepäraselt. Usk oli siis palju suurem kui mingid taktikalised nipid. Praegune treeneritetiim on küll Tarmost palju noorem, aga sarnase suhtumisega.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles