Venemaa osalemine jalgpalli EMil kahtluse all

Postimees Sport
Copy
Venemaa jalgpallikoondislane Aleksei Mirantšuk laupäeval mängus Belgia vastu.
Venemaa jalgpallikoondislane Aleksei Mirantšuk laupäeval mängus Belgia vastu. Foto: Andrey Pronin/ZUMAPRESS.com/Scanpix

Kuigi Venemaa jalgpallimeeskond kindlustas endale pääsu 2020. aasta jalgpalli Euroopa meistrivõistluste finaalturniirile, on venelaste osalemine siiski küsimärgi all.

EMi I-valikgrupis Belgia järel teise koha saanud Venemaa vutikoondise kohal lasub tõeline ohukirves. Nimelt teatab Briti väljaanne The Guardian, et Venemaa Antidopinguagentuur RUSADA on esitanud Maailma antidopinguorganisatsioonile valeandmeid.

RUSADA sai WADAlt tegevusõigused tagasi eelmisel aastal, kuid ühel tingimusel: kõiki RUSADA kogutud andmeid Venemaa dopingujuhtumite kohta lubatakse WADA-l üle kontrollida. 

Nüüd on selgunud, et RUSADA jäi andmete üleandmisega WADAle hiljaks. Ja mitte ainult. Vaid esitas ka muudetud andmeid ning jättis vilepuhuja poolt teatatud positiivsete dopinguproovide andmed sootuks edastamata. 

WADA koguneb asja arutama 9. detsembril. Kui peaks selguma tõsisasi, et Venemaa antidopinguagentuur võltsis WADAle esitatud dokumente, siis on tõenäoline, et Venemaa vutikoondis jääb EMi finaalturniirilt kõrvale ja samuti võetakse Venemaalt õigus korraldada EMi finaalturniiri alagrupimänge Peterburis.

Venemaa jalgpalliliidu pressišeff Kirill Melnikov ütles, et on siiski kindel, et Venemaa EMil osaleb. 

«Ei ole saanud FIFAlt, UEFAlt ega ka WADAlt mingisugust teadaannet või ettekirjutust selle kohta, et Venemaa osalus 2020. aasta EMil oleks kahtluse all,» rääkis Melnikov uudisteagentuur TASSile.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles