Doktor Rahu Ilvese kukkumisest: õnnelik õnnetus

Ville Arike
, reporter
Copy
Dr Madis Rahu.
Dr Madis Rahu. Foto: Ortopeedia Arstid

Eesti parim suusakahevõistleja Kristjan Ilves kukkus nädalavahetusel peetud Norra meistrivõistlustel suusahüpet sooritades ja vigastas kaelapiirkonda, teda ravinud doktor Madis Rahu nimetas juhtunut õnnelikuks õnnetuseks.

«See kuulub kergemate kaelavigastuste hulka. Diskid jäid terveks. Samas on tegemist lülisamba piirkonna vigastusega ja selle ravimisse tuleb suhtuda täie tõsidusega. See tuleb täielikult välja ravida, vastasel juhul on vigastuse kordumise oht. Kokkuvõttes saab aga öelda, et tegemist oli õnneliku õnnetusega,» ütles doktor Rahu Postimehele.

Ta lisas: «Päris sajaprotsendiliselt ei saa pildi põhjal väita, kuid pigem on tegemist lülisamba sidemete venituse, mitte rebendiga. Kael peab nüüd kaks nädalat saama täielikku rahu. Kui pärast seda valu pole, võib hakata tegema kergemaid asju. Koormuste tõstmine oleneb paranemise kiirusest. Kuu aja pärast teeme uue uuringu, võib-olla on sidemed juba selleks ajaks terved. Pessimistlikuma prognoosi korral võib see aega võtta kuus kuni kaheksa nädalat.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles