Jose Mourinho Tottenhamist: «Mida luban? Kirge, tõelist kirge!»

Postimees Sport
Copy
Jose Mourinho.
Jose Mourinho. Foto: Flavio Lo Scalzo/REUTERS

Kolmapäeval Londoni Tottenham Hotspuri jalgpallimeeskonna peatreeneriks saanud legendaarne Jose Mourinho ütles, et on väga õnnelik ja ootab töö algust suure õhinaga.

56-aastane portugallane toodi klubisse pärast fännide lemmiku Mauricio Pochettino vallandamist teisipäeva õhtul. Spurs TV-le antud intervjuus lubas Mourinho tuua meeskonda tagasi kire: «Mida luban? Kirge, tõelist kirge! Kirge enda tööd tehes ja ka kirge klubile, sest selline olen olnud terve karjääri jooksul. Muidugi proovin teha kõik seda klubi armastavad inimesed uuesti õnnelikuks.»

Mourinho rääkis Tottenhami  meeskonnast ainult heade sõnadega, kiites klubi oma paremate mängijate hoidmise eest. Ühtlasi on ta rahul praeguse koosseisuga: «Seda juhtub väga harva, kui peatreener liitub mõne klubiga ja tunneb tulevast tiimi nähes rõõmu. Tavaliselt meeldib sulle osa meeskonnast, aga mitte piisavalt, ja edasi mõtled ainult sellest, kuidas asja muuta. Siin niisugust probleemi ei ole.»

Lisaks kiitis Inglismaal varem Chelseat ja Manchester Unitedit juhendanud treener ka Tottenhami uut staadionit ja treeningkompleksi, mida ta peab maailma parimaks.

Mourinho leping kestab 2023. aasta suveni, ta teenib BBC andmetel 8 miljonit naela aastas. Tegemist on tema esimese töökohaga pärast Manchester Unitedist vallandamist eelmise aasta detsembris. Eelmisel hooajal Meistrite liiga finaali jõudnud Tottenham asub Inglismaa kõrgliigas alles 14. kohal, liidrist Liverpoolist 20 punkti kaugusel.

Eelmine juhendaja Pochettino ei suutnud võita klubiga ühtegi tiitlit ning vallandati suuresti koduliiga halbade tulemuste tõttu. Tottenhami üks omanikest Daniel Levy näeb Mourinhot treenerina, kes suudab tuua tiimi uue energia ja mängijatesse eneseusu. Mourinho on igas klubis, kus ta seni töötanud, võitnud vähemalt mõne karika. Seda loodab Levy ka Tottenhamis.

Tottenhami fännide ametlik ühendus polnud siiski asjade käiguga eriti rahul. Enamik fänne tahtnuks, et Pochettinole oleks antud võimalus püüda veel ise asju parandada, sest ta on selle ära teeninud ja fännid pole kindlad, kuidas asjad nüüd toimima hakkavad.

Tottenham andis ka teada, et lisaks Mourinhole on abitreeneritena liitumas endine Lille’i peatreener Joao Sacramento, samuti Nuno Santos.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles