Saatuse iroonia: väljend «bussi parkimine» sündis Mourinho kriitikast Tottenhami kohta

Toimetas Ville Arike
Copy
Bussi parkimine ajab Jose Mourinho haigutama.
Bussi parkimine ajab Jose Mourinho haigutama. Foto: JUAN MEDINA/REUTERS

Saatuse teed on ettearvamatud. Vaevalt oskas Jose Mourinho 15 aastat tagasi arvata, et hakkab kord juhendama klubi, mille kohta ta tol hetkel teravalt sõna võttis.

«Nagu me Portugalis ütleme, võiks Tottenham sama hästi parkida bussi värava ette. Sa oled tippmeeskond ja teinekord sõidab külla väga väike klubi. Tottenham sai punkti, mida ta ei olnud ära teeninud,» põrutas just Chelsea treeneriks saanud Mourinho emotsionaalselt pärast 0:0 viiki teise Londoni klubi Tottenhamiga.

«Meie tahtsime mängida, nemad mitte. Meie tahtsime väravat lüüa, nemad mitte. Iga kord nad lihtsalt lõid palli eemale. Olen pettunud. Mina, mu mängijad, iga Chelsea fänn. Inimesed maksavad 50 naela selle eest, et näha, kuidas üks meeskond tahab jalgpalli mängida, teine aga teeskleb ja nõuab arsti väljakule. See on ebaõiglane.»

Mängu nelja ründajaga lõpetanud Mourinho ei saanud pidama ja jätkas tiraadi: «Kui vastane tahab võita, ei lõpeta sa mängu niisuguse ründajatehulgaga. Järgmisel korral anname Smertini ja Gallase asemel mänguks üles Mutu ja Robbeni, kaitsjaid pole mulle vaja. Vaene Jermain Defoe (Tottenhami kesktormaja - toim) lippas niisama ringi.»

Tema Tottenhami kolleeg Jacques Santini ei jäänud vastust võlgu. «Kui härra Mourinho võidab Highburyl (Arsenali staadion aastani 2006 - toim), käitub ta ilmselt samamoodi. Mõistan tema rahulolematust, nad lasid käest võimaluse tõugata Arsenal esikohalt. Ent kui mängime tippklubi vastu, peame alustama kaitsest. Ku meie mängisime Norwichiga, oli kõik vastupidi - vastane tõmbus kaitsesse. Meie noorele meeskonnale oli viigipunkt tähtis,» rääkis Santini.

Mis bussi parkimisse puutub, siis Manchester Unitedis sai Mourinho ise sellega rohkem kui kuulsaks, sel teemal on ilmunud palju pilapilte.

Klubi president Daniel Levy oli Mourinhot Tottenhami kutsunud juba 2003. aastal, kui too veel Portot juhendas. Mourinho tahtis Inglismaale minna, kuid tema mõttes mõlkusid vaid Chelsea ja Liverpool. Pärast Meistrite Liiga üllatusvõitu Portoga 2004. aasta kevadel värbaski Roman Abramovitš toona 41-aastase portugallase Chelseasse.

Levy proovis õnne veel 2007. ja 2012. aastal. Nüüd, neljandale kutsele vastas Mourinho jaatavalt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles