Eesti kurlingunaiskond kaotas Šotimaale ja lõpetas EMi kaheksanda kohaga

Postimees Sport
Copy
Eesti naiskond 2019. Euroopa meistrivõistlustel
Eesti naiskond 2019. Euroopa meistrivõistlustel Foto: Celine Stucki/Maailma Curlingu Föderatsioon

Rootsis Helsingborgis toimuvatel Kurlingu Euroopa meistrivõistlustel kaotas Eesti naiskond viimases kohtumises 6:7 Šotimaale. EM lõpetati kaheksanda kohaga, mis säilitas naiskonnale koha A-divisjonis.

Tasavägiselt kulgenud kohtumist juhtis viie vooru järel Eesti 4:3, kuid seejärel võitsid šotlannad minimaalse paremusega kaks vooru järjest. Kaheksandas voorus suutis Eesti küll seisu viigistada, aga järgmisest vaatusest kogusid šotlannad kaks punkti. Viimasesse vooru kahepunktilises kaotusseisus läinud Eesti suutis viimase kivi eelist kasutades vooru punktiga võita, kuid pidi leppima siiski napi kaotusega. 

Eesti koondise saldoks EMil jäi kaks võitu ja seitse kaotust, mis andis kümne naiskonna konkurentsis kaheksanda koha, millega säilitati koht A-divisjonis. Lisaks tagas kaheksas positsioon Eestile ka pääsu MM-kvalifikatsiooniturniirile. B-divisjoni kukkusid Norra ja Läti naiskonnad.

Koondise kapteni Marie Turmanni sõnul sai põhieesmärk täidetud.

«Saavutasime oma eesmärgi ja kindlustasime Eestile koha järgmisel EMil tugevaimas A-divisjonis. Mul on väga hea meel, et vaatamata nappidele kaotustele, mida oli väga valus vastu võtta, oleme suutnud säilitada rahu, kaotustest taastuda ja mängida head kurlingut. Suur tänu ka kodustele kaasaelajatele toetuse eest! Šotimaa vastu mängisime täna nagu võrdne võrdsega ning kuigi võidukat lõppu ei tulnud, täitsime oma põhieesmärgi,» kommenteeris Eesti naiskonna kapten.

Eesti naiskonda kuulusid kapten Marie Turmann, Kerli Laidsalu, Heili Grossmann, Erika Tuvike ja Liisa Turmann. Võistkonda juhdenas šveitslanna Nicole Strausak.

B-divisjonis võistlev Eesti kurlingumeeskond alistas oma alagrupi viimases kohtumises Soome esinduse tulemusega 12:9. A-grupis jäädi kolme võidu ja nelja kaotusega 5. kohale, mis ei taga edasipääsu kohamängudele, kuid kindlustab Eestile koha B divisjonis ka järgmiseks aastaks.

Eesti meeskonnas mängisid kapten Harri Lill, abikapten Karl Kukner, Tanel Toomväli ja Andres Jakobson. Meeskonna treener on Kristian Lindström (Rootsi).

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles