Tobreluts: oleme natuke paremad kui eelmisel hooajal

Kris Ilves
, reporter
Copy
Eesti naislaskesuusatajad Johanna Talihärm (vasakult), Grete Gaim, Regina Oja ja Tuuli Tomingas hooajaeelsel pressikonverentsil. FOTO: Tairo Lutter
Eesti naislaskesuusatajad Johanna Talihärm (vasakult), Grete Gaim, Regina Oja ja Tuuli Tomingas hooajaeelsel pressikonverentsil. FOTO: Tairo Lutter Foto: Tairo Lutter

Mullu põhjanaabrite laskesuusaliidule ei öelnud ja hoopis Eesti rahvuskoondise peatreeneriks asunud Indrek Tobrelutsu debüüthooaeg sujus ideaalilähedaselt. Eesti naislaskesuusatajad astusid suure sammu edasi ja pakkusid siinsetele spordisõpradele põhjust rõõmustamiseks.

Treenerid ja sportlased lausuvad sageli, et selline edasiminek on loomulik asjade käik, sest kui treeningutel pingutad, siis arened ja tulevad ka tulemused. Tobreluts kommenteeris olukorda niimoodi: «Nii loomulik see ei olnud. Tegelikult oli see väike üllatus. Kui mind eelmisel aastal peatreeneriks usaldati, siis olime aastaid võidelnud, et naised teatesõitudes finišisse jõuaksid. Kaugem eesmärk oli kümne hulka jõuda. Meil oli materjali.»

Kaugem eesmärk saavutati juba eelmisel hooajal, kui ihaldatud koht kümne parema hulgas saadi Kanadas Canmore’is, kus teatenelik koosseisus Regina Oja, Tuuli Tomingas, Johanna Talihärm ja Grete Gaim sai üheksanda koha.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles