Arsenal komistas liigatabeli eelviimase vastu, Liverpool teenis järjekordse magusa võidu

Postimees Sport
Copy
Liverpool jätkab Premier League'is võidukalt.
Liverpool jätkab Premier League'is võidukalt. Foto: JOHN SIBLEY/Action Images via Reuters

Inglismaa kõrgliigas on käimas suur mängupäev, kus enamik tiimid on jõudnud mõrudad kaotused või magusad võidud juba kätte saada. Suurtest meeskondadest astusid lavalaudadele Liverpool, Leicester City ja Arsenal. Kui esimesel kahel möödus kõik plaanipäraselt, siis viimastel tuli vastu võtta häbiväärne tagasilöök. 

Võõrsil mänginud Liverpool läks Crystal Palace'i vastu Sadio Mane tabamusest küll juhtima, kuid 82. minutil suutis Wilfried Zaha kodupubliku rõõmuks viigistada. Kõrgliiga liidritele selline olukord mõistagi ei sobinud ning rünnakul keerati vinti juurde. Vaid kolm minutit pärast viigivärava sündi saatis Brasiilia koondislane Roberto Firmino Palace'i väravasse võiduvärava ja kindlustas leivaisa juhtkoha Premier League'i punktitabelis.

Kusjuures Crystal Palace'i mehed olid esimest korda viigile lähedal juba esimese poolaja lõpuminutitel, kui James Tompkins tõi tabloole 1:1. Peakohtunik otsustas värava siiski VARi abil tühistada, sest eelnevalt oli Liverpooli mängumehele Dejan Lovrenile viga tehtud.

Suurepärast hooaega tegev Leicester City oli täna samuti võidulainel, kui Ayoze Perezi ja Jamie Vardy täpsete jalgade abil teeniti Brighton & Hove Albioni üle kindel 2:0 võit. Ainsaks mustaks lambaks jäi Londoni Arsenal, kes pidi tunnistama Southamptoni 2:1 paremust. Oluline on mainida, et viimased asuvad kõrgliiga pingereas 20 klubi konkurentsis alles 19. kohal.

Laupäeva viimases jõuproovis lõid sarved kokku Londoni Chelsea ja Manchester City. Frank Lampardi hoolealused asusid 21. minutil prantslase N'Golo Kante väravast juhtima, kaheksa minutit hiljem viigistas Kevin De Bruyne seisu ning 37. minutil pani Riyad Mahrez mängu lõppseisu määrava pitseri. 

Päeva teised vastasseisud:

Tottenham Hotspur - West Ham United 3:2

AFC Bournemouth - Wolverhampton Wanderers 1:2

Everton - Norwich City 0:2

Watford - Burnley 0:3

Manchester City - Chelsea 2:1

Liigatabel:

Foto: ESPN.com
Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles