Postimehe aruanne. Vaese mehe Kyle Hinesidega Kalev väga kaugele ei jõua (1)

Ville Arike
, reporter
Copy
Vähemalt võitlust Calvin Godfrey (esiplaanil) ei pelga.
Vähemalt võitlust Calvin Godfrey (esiplaanil) ei pelga. Foto: Tairo Lutter

BC Kalev/Cramo korvpallimeeskond rõõmustas Kalevi spordihalli täitnud poolehoidjaid 84:76 eduga Astana üle. Võit oli teenitud, kuid mis paistab välja numbrite tagant?

Kalevi ümber käivate juttude peateema on hooaja algusest saati olnud eesliin. Ja see jääb peateemaks ka praegu. Millised mõtted ja meeleolud valitsesid täna õhtul, püüame vaadelda järgnevas aruandes.

Kristjanid jätkuvalt algviisikus. Kalev on meeskonda täiendanud Jonathan Holtoni ja Calvin Godfreyga, kuid lõviosa ajast rassivad eesliinis endiselt eestlastest suured ääred Kristjan Kangur ja Kristjan Kitsing, episoodiliselt ka Sander Raieste. Kitsing mängis täna 34, Kangur 24, Godfrey 14, Raieste 6 ja Holton 2 minutit.

Astana vastu saadi kõva võitlusega hakkama, kuid terveks hooajaks ei pruugi sel viisil jõudu jätkuda. Mõne nädala tagune kohtumine Saraatovis sealse Avtodoriga näitas, mis halvemal juhul juhtuda võib – seal jäädi lauapallide arvestuses alla 27:52. Täna oli lauavõitlus peaaegu võrdne ning peatreener Roberts Štelmahers pidas seda võidu võtmeks.

Ent kõvemast puust tsentrist tunneb meeskond endiselt puudust ning abitreener Indrek Reinbok kinnitas, et mängijateturul vaadatakse jätkuvalt ringi. Mänedžer Kaarel Sibul märkis, et eelmisel nädalal Permi Parmast hundipassi saanud Arnett Moultrie hinnalipik on praegu Kalevi jaoks liiast.

Nõnda aetakse läbi üsna vaese mehe Kyle Hineside ehk Godfrey ja Holtoniga. «Holtonit saime vähem kasutada, sest talle ei sobinud vastasseis 211 cm pikkuse Dušan Risticiga. Godfrey mingil hetkel aitab meid, mingil hetkel jätab aga teatud olulised asjad tegemata,» ohkas Reinbok.

Godfrey avanes mitmel korral kenasti ning lõpetas ühe pick'n'roll-olukorra ka võimsa pealtpanekuga (vaata videot!).

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

? @calgotit ?

A post shared by Единая Лига ВТБ | VTB League (@vtbleague) on

Samas ei teadnud ta, millal, kuhu ja kellele katteid panna. Püüdlikkusest tal puudu ei jää, kuid sellest üksi on VTB liiga tasemel vähe. Vaja läheb ka kvaliteeti.

Kaks punkti jäi võtmata. Kui hooaja lõpuks on meeskondadel võrdne arv võite, otsustab paremus omavahelistes mängudes. Seda teades võttis külaliste peatreener Emil Rajkovic veel vähem kui kümme sekundit enne lõppu, mil kõik selge oli, aja maha. Ning seda tõsiasja ei teadnud uusim kalevlane Godfrey, kes lõpusekundil korvi alla palli saades viskamata jättis. Kalev võinuks võita kümne punktiga, nüüd jäi vahe kaheksa peale. Kui aga Kasahstanis kaotatakse üheksaga ja see otsustab play-off-koha saatuse?

Godfrey näitas, et tuleb Ameerika kultuuriruumist, kus ei teata, et iga punkt võib tähtis olla. Tema Euroliigas mängivate kaasmaalasteni on see teadmine juba ammu kohale jõudnud. See viskamata jätmine oli kui sümboolne punkt mehe tänasele esitusele: mõni lubav märk esines, kuid küsimused jäid õhku.

Mida aga Holtoniga peale hakata? On enam kui tõenäoline, et tema katseaega ei pikendata.

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles