Soome vutisatsi EMi ettevalmistuse esimesed karid

Postimees Sport
Copy
Soome jalkafännid.
Soome jalkafännid. Foto: MARKKU ULANDER/AFP/Scanpix

Esimest korda jalgpalli Euroopa meistrivõistluste finaalturniirile jõudnud Soome rahvusmeeskond otsib paaniliselt talviseks laagriks vastaseid, kellega pidada vajalikke kontrollkohtumisi.

Kui Venemaad ootav dopingukaristus lööb laineid kogu spordimaailmas, siis järgmise aasta jalgpalli suursündmus  - Euroopa meistrivõistlused - tundub olevat sellele immuunne.

UEFA-lt pärineva esialgse info kohaselt jääb Peterburi endiselt üheks linnaks, kus EMi alagrupimänge läbi viiakse. Euroopa jalgpalli koorekiht koguneb eeloleval laupäeval Bukaresti, kus toimub EMi alagruppide loosimine.

Meie põhjanaabritel on viiekümneprotsendiline tõenäosus pidada kaks matši just Peterburis, teine variant soomlaste jaoks on Aserbaidžaani pealinn Bakuu. Soome vutiliidu juht Ari Lahti ütles, et Peterburi oleks kindlasti parim paik soome fännide jaoks.

«Peterburi on ju lähemal. Kuigi Bakuusse oleks tõenäoliselt lihtsam pileteid hankida, jääb see siiski meist üsna kaugele,» sõnas ta.

Soome jalgpalliliit otsib maruliselt koondisele 2020. aasta talveks vastaseid, seni edutult. Lahti loodab mõne riigiga Bukarestis kokkuleppele jõuda.

Öökullide talvelaager on ette nähtud jaanuaris. Kataris laagerdavad samal ajal näiteks Rootsi, USA ja võimalik, et ka Islandi koondis. Soomel oli esialgu plaan pidada sõpruskohtumine Hispaanias Marbellas Norraga, kuid norrakad hüppasid alt ära. Soome vutiliidu juht ütles, et kui eelseisval nädalavahetusel koondisele mängukaaslasi ei leita, jäetakse talvelaager sootuks ära.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles